REKLAMI GEÇ

KESK’ten eylem: Yoksulluk ücreti istemiyoruz

KESK’ten eylem: Yoksulluk ücreti istemiyoruz

KESK Denizli Şubeler Platformu, enflasyon karşısında her geçen gün eriyen ücretlere tepki eylemi gerçekleştirdi. KEKS Dönem Sözcüsü Hüseyin Özdemir, “12 yıldır ‘toplu sözleşme’ adı ile sürdürülen oyunların sonucunda maaşlarımız buharlaşmış, satın alma gücümüz erimiş, yoksulluğumuz artmıştır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Ağustos 2023 Çarşamba, 11:25

KESK Denizli Şubeler Platformu Candoğan Parkı önünde bir araya gelerek eylem yaptı. KESK Denizli Şubeler Platformu’na bağlı sendika üyelerinin taleplerini KESK Dönem Sözcüsü Hüseyin Özdemir ifade etti, “İktidar ve yandaş sendika arasında bugüne kadar ‘toplu sözleşme’ adı altında varılan mutabakatların kaybedeni hangi sendikanın üyesi olursa olsun tüm kamu emekçileri ve emeklileri olmuştur” dedi.

7. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin başladığını ifade eden Özdemir, “12 yıldır ‘toplu sözleşme’ adı ile sürdürülen oyunların sonucunda maaşlarımız buharlaşmış, satın alma gücümüz erimiş, yoksulluğumuz artmıştır. İktidar maaş artışlarını TÜİK’in sanal enflasyon rakamlarına bağlamış, yandaş sendika da bu sanal rakamlara dayalı artışlara imza atmış ve kamu emekçilerini iktidarın emek düşmanı politikalarına mahkum etmiştir.

Seçimlerden önce ‘En düşük memur maaşını 22 bin TL’ye çıkaracağız, artışı emeklilere de yansıtacağız’ dediler. Ama milyonları perişan eden yeni bir ücret-maaş rejimi getirdiler. Açlık sınırının 12 bin lirayı aştığı bir süreçte milyonlarca emekliye 7 bin 500 lirayı reva gördüler ve hiçbir artış yapmayarak milyonlarca emekliyi açlığa mahkum ettiler.

Seyyanen ödemeleri taban aylığa yansıtmayıp emekçileri bir kez daha kayba uğrattılar.
İktidar sadece son bir ay içerisinde yapılan zamlar ve vergi artışlarıyla kaşıkla verdiğini kepçeyle geri aldı. Vergi adaletsizliği had safhaya geldi. Emekçinin gelirinin önemli bir bölümü vergilere giderken, vergi aflarıyla, çeşitli imtiyazlarla tüm sermaye çevreleri ihya edildi” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı