REKLAMI GEÇ

Kıbrıs Barış Harekatı 42. yıl töreni iptal edildi

Kıbrıs Barış Harekatı 42. yıl töreni iptal edildi

Darbe girişimi, KKTC Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına da darbe vurdu. Muharip Gaziler Derneği Denizli İl Merkezi’nde düzenlenmesi planlanan tören, yaşanan darbe girişimi nedeniyle iptal edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Temmuz 2016 Çarşamba, 13:13

Türkiye’de 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen darbe girişimini nedeniyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 42 yıl dönümü için düzenlenen tören iptal edildi.

GAZİLER DUYURMUŞTU
Muharip Gaziler Derneği Denizli şube Başkanı Hamdi Helvacılar imzasıyla gönderilen davette, “42 yıl sonra yine coşkuluyuz. Yüce devletimize savaş meydanlarında hizmet etmenin gururu ve onurunu yaşıyoruz. Kutlamamız 20 Temmuz 2016 Çarşamba günü saat 10.30’da dernek binamız ön bahçesinde gazilerimizle, şehitlerimiz ve hayatını kaybeden Gazilerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu, göndere bayrak çekilerek İstiklal marşımız okunacaktır. Sonrasında dernek binamızda çaylarımızı birlikte yudumlarken günün anlam ve önemi ile ilgili hatıralarımız yad edilecektir. Hepinizi bekliyoruz” çağrısında bulunmuştu.

SESSİZLİK HAKİM
Dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’in “Ayşe Tatile Çıksın” parolası ile Türk Ordusu’nun 20 Temmuz 1974 günü Kıbrıs’a başarılı bir harekat icra ederek Kıbrıslı Türk’ü yok olmaktan kurtarmış, Kıbrıs 1878 yılından beri hasret kaldığı özgürlüğüne kavuşturmuş, böylece Yunanistan’ın hayali Akdeniz’in karanlık sularına gömülmüştü. Kıbrıs Barış Harekatı sonunda Türk Silahlı Kuvvetleri’nden 415 Kara, 65 Deniz, 5 Hava, 13 Jandarma olmak üzere toplam 498 şehit ve 1200 gazi, dernek binasında düzenlenen törenle anılacaktı. Ancak 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi nedeniyle, iptal edildiği belirtildi. Derneğe giden vatandaşları, sessiz ve boş bir bina karşılıyor.
Törenlerin iptal edilmesinin ardından Dernek Başkanı ve Kıbrıs Gazisi Hamdi Helvacılar’ın ise Ankara’ya gittiği öğrenildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı