REKLAMI GEÇ

KLM, yük taşımak için hazır

KLM, yük taşımak için hazır

Denizlili sanayicilerin nakliye konusunda yükünü hafifletecek olan Kaklık Lojistik Merkezi ulaşıma açıldı. Denizli’den İzmir Alsancak Limanı’na yük taşımaya hazır olan merkez, mermercilerin nakliye konusundaki sorunlarını gidermiş olacak.

/ DENİZLİHABER / 18 Aralık 2009 Cuma, 18:20

Kaklık Lojistik Merkezi’nin (KLM) ulaşıma açılması nedeniyle, TCDD yetkilileri, mermercileri bilgilendirdi. Denizli 80. Yıl Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıya; Vali Yavuz Erkmen, TCDD 7. Bölge Müdür Yardımcısı Abdurrahman Genç, Yük Taşıma Müdürü Mehmet Altınsoy, Kaklık Belediye Başkanı Mehmet Gülbaş, Kocabaş Belediye Başkanı Muzaffer Taşgeldi, Denizli Mermerciler Odası Başkanı Mehmet Çelikkol, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve Mermerciler Derneği üyeleri katıldı.

Denizli Mermerciler Odası Başkanı Mehmet Çelikkol, Kocabaş Beldesi’nde bulunan fabrikalar bölgesinde yapılan asfaltlama çalışmaları için Vali Yavuz Erkmen’e teşekkür ederek, Kaklık Lojistik Merkezi’nin yakın tarihte yük taşımaya başlayacağını söyledi.

“HER TÜRLÜ TAŞIMAYI YAPABİLİRİZ”
TCDD 7. Bölge Müdür Yardımcısı Abdurrahman Genç, Kaklık Lojistik Merkezi’nin son durumu hakkında bilgiler verdi. Genç, “TCDD 2003 yılından itibaren, son derece yüksek bir ivme kazandı. 2025 yılına kadar hedefimiz, AB normlarında bir taşıma seviyesine ve kalitesine ulaşmak. Bizim için en önemli noktalardan birisi Denizli ilimiz. Çünkü Denizli ilimizdeki ivme, hareketlilik ve potansiyel her zaman için kendisini gösteriyor. Türkiye’de lojistik merkezler bağlamında ilk kararlaştırılan 11 merkezimizden birisi Kaklık Lojistik Merkezi. Yapımına ilk karar verilen, inşaatına ilk başlanan ve taşımaya ilk açılacak lojistik merkezlerimizden birisi olacak. Birinci etabı tamamlanan Kaklık Lojistik Merkezi’nde şu an itibari ile sizlerin her türlü taşıma ihtiyacına cevap verecek durumdayız. Şu an itibari ile sizleri demiryolu ile taşıma yapmaya bekliyoruz” dedi.

“SURİYE, IRAK, İRAN VE AVRUPA
ÜLKELERİNE DE TAŞIMA YAPILABİLİYOR”
6 Milyon TL’yi bulan ikinci etap çalışmaları projesinin de tamamlandığına dikkat çeken TCDD 7. Bölge Müdür Yardımcısı Abdurrahman Genç, 2010 yılında ihalenin gerçekleşeceğini söyledi. Şu anda yapılan 250 bin ton olan taşıma kapasitesinin, yaklaşık 2 milyon tona ulaşacağını vurgulayan Genç, Alsancak Limanı’na şu andaki tarife fiyatının, KDV hariç 12 TL-ton, Afyonkarahisar’a ise 8.81 TL-ton ücretlendirilme ile taşıma yapıldığını yine Kaklık Lojistik Merkezi’nden Suriye, Irak, İran ve Avrupa ülkelerine de taşıma yapılabildiğini sözlerine ekledi.

HIZLI TREN PROJE İHALESİ YAPILDI
TCDD’nin hizmet anlamında yenilendiğini söyleyen Vali Erkmen, yolcu ve yük taşımacılığı anlamında önlemler alındığını vurgulayarak, “Eskişehir-Antalya-Dinar üzerinden hızlı tren proje ihalesi yapıldı. İnşallah 2010 yılı sonunda projenin tamamlanması gerekiyor. Proje tamamlandıktan sonra yapım aşamasına geçilecek. Bu bölgenin yolcu taşımacılığı anlamında çok büyük bir sıçrama yapacak. Özellikle turizm anlamında bu bölgeye çok büyük bir katkısı olacak” dedi.

KAKLIK LOJİSTİK MERKEZİ’NDEN
GÜMRÜKLEME İŞLEMİ YAPILABİLECEK
Kaklık Lojistik Merkezi’nde birinci etap çalışmaların tamamlandığını ifade eden Vali Erkmen, “Alsancak Limanı’na kadar yük taşımacılığı konusunda bir engel yok. Özellikle ihracat yapacak arkadaşlarımızın gümrük konusunda da en ufak bir tereddüdü olmasın. Hangi arkadaşımız, ‘Ben buradan malımı gümrüklü olarak ihraç edeceğim’ dediği takdirde, gümrükte görevli arkadaşlarımız gelip, orada gümrükleme işlemini yapacaktır. Bu sizin için ve tekstilci arkadaşlarımız için çok büyük bir kolaylık yaratmış olacaktır. Alsancak Limanı’nda bir daha gümrükleme işlemi yapılmadan, direkt olarak sevk yapılabilecek. İkinci etabın da gecikmeden yapılması için Sayın Bakanımız talimat verdi. Çok kısa bir süre içinde ikinci etabın da ihalesi yapılacak. Bu lojistik merkez, Denizli için çok önemli bir yer haline gelecek” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı