REKLAMI GEÇ

Kooperatifçilere eğitim

Kooperatifçilere eğitim

Tarım İl Müdürlüğü, görev alanında bulunan tarımsal amaçlı kooperatiflerin yöneticilerine, eğitim verdi.

/ DENİZLİHABER / 12 Kasım 2009 Perşembe, 18:25

TARIMSAL AMAÇLI KOOPERATİFLER EĞİTİMDEN GEÇTİ…
Tarım İl Müdürlüğü Destekleme Şube Müdürlüğü, kooperatifçilik hizmetlerinin başarıya ulaşmasını sağlamak, kooperatif yönetimlerinde görev alan yöneticilere kooperatiflerin yönetimini ve bunlarla ilgili kanun, ana sözleşme ve mevzuatı öğretmek, değişikliklerden haberdar etmek amacıyla, tüm ilçelerde “Kooperatif Yöneticileri Eğitimi” düzenlendi.

Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, “Tarım üreticilerinin diğer sektörlere göre ekonomik açıdan zayıf olması, üreticilerin güçlerini birleştirmelerini, ortak yararları için dayanışmalarını ve birlikte davranmalarını gerektirmiştir. Günümüz şartlarında modern toplum, teşkilatlanmış toplum olarak kabul edildiğinden Tarım İl Müdürlüğü; görev alanında bulunan ve 1163 Sayılı Kooperatifler Kanuna göre kurulmuş olan Tarımsal Amaçlı Kooperatiflere büyük önem vermektedir” dedi.

Gülsever, “Çiftçilerimizin kooperatifçilikte başarılı olması için en başta bu işe inanmaları, çiftçilik konusunda bilinçli olması, ürettikleri ürünleri en iyi şekilde, en iyi fiyata kooperatifimiz vasıtasıyla nasıl satarız anlayışını benimsemeleri, kendi çıkarlarını hesaba katmadan kooperatif lehine karşılıklı çaba harcamaları gerekmektedir. İyi yönetilen, başarılı çalışmalar yaparak halkın desteğini kazanan kooperatifler bulundukları çevreye kooperatif hizmetlerinin yanı sıra sosyal-kültürel etkinlikler getirmekte ve ülke kaynaklarının etkin bir şekilde kullanılmasına yardımcı olmaktadır” diye konuştu.

Kooperatif yöneticilerinin ve denetçilerinin, kooperatif mevzuatı konusunda gerekli bilgi ve deneyime sahip olmalarının büyük bir önem arz ettiğini ifade eden Gülsever, “İlçe merkezlerinde, 19 Ekim-6 Kasım tarihleri arasında yapılan eğitimlerimize, ilçelerimizde faaliyet gösteren 218 adet tarımsal kalkınma, 79 adet sulama ve 4 adet su ürünleri kooperatifi olmak üzere, toplam 301 tarımsal amaçlı kooperatifin yönetim ve denetim kurulu üyelerinin katılımı sağlanarak kooperatifçilik mevzuatı, yapılan çalışmalar, karşılaşılan problemler, yıl içerisindeki gelişmeler hakkında bilgi alışverişinde bulunulmuştur. Eğitimlere bundan sonra da devam edilecektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı