REKLAMI GEÇ

Kurban kavurmaları dağıtıldı

Kurban kavurmaları dağıtıldı

Türkiye Kızılay Derneği Genel Merkezi’nden gönderilen bin 200 kutu kavurma Denizli Şubesi tarafından il merkez ve ilçelerde bulunan ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

/ DENİZLİHABER / 16 Eylül 2008 Salı, 00:00

Geçen sene Kurban Bayramı’nda derneğe bağışlanan kurbanlardan elde edilen kavurmaların 2,5 kilogramlık özel kaplara konulduğunu ve soğuk zincirle derneğin tüm şubelerine gönderildiğini söyleyen Türkiye Kızılay Derneği Denizli Şube Başkanı Habib Yıldız, kavurmaların gerçek ihtiyaç sahiplerinin evlerine ulaştırıldığını söyledi. Kızılay’ın büyük sorumluluk ve görevlerinin bulunduğunu anlatan Şube Başkanı Yıldız, “Geçen Kurban Bayramı’nda Denizli’den derneğimize 115 kurban bağışı yapılmış. Buna rağmen genel merkezimizden bin 200 aileye ulaştırılmak üzere kavurma gönderildi. Mahalle muhtarlarımız ile birlikte çalışarak il merkez ve ilçelerdeki fakir ve ihtiyaç sahibi ailelerimizi belirledik. Muhtarlıklara gelerek fakirlik belgesi alan ailelerimizin adreslerine özel kutularındaki kavurmaları gönderdik” dedi.

Her Kurban Bayramı’nda kampanya

Şube Başkanı Yıldız, Türk Kızılayı’nın her yıl Kurban Bayramı öncesinde başlattığı kampanya ile dini vecibelerini yerine getirmek isterken kesilen kurbanını yardıma muhtaç insanlara ulaştırmak isteyen vatandaşların bağışlarını alarak yurt içinde şubeler aracılığı ile temiz, hızlı ve insan onurunu zedelemeden ihtiyaç sahiplerine kesilen kurbanların etlerini ulaştırdığını söyledi. Şube Başkanı Yıldız, “Dernek olarak her yıl Kurban Bayramı’ndan önce kampanya düzenleyerek kurbanlık bağışı kabul ediyoruz. Kurbanlar bağışlayan hayırseverler adına kesilerek modern tesislerde hijyen kurallarına uygun olarak işleniyor ve paketleniyor. Bu etlerden yapılan kavurmalarda özel olarak ambalajlanarak Ramazan Ayı başında ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor. Dernek olarak kurbanlık bağışı kampanyamızı bu Kurban Bayramı’nda da sürdüreceğiz” dedi.

Ramazan paketi desteği

Türk Kızılayı ve Kipa işbirliği ile Kipa Mağazalarında devam eden ‘Ramazan Paketi’ uygulamasının Denizli’de de sürdüğünü hatırlatan Yıldız, “Kipa Mağazalarında 6 farklı Ramazan paketi satışa sunuluyor. Mağazanın kasalarında Kızılay olarak stant açıyoruz. Çalışanlarına, fakirlere ve ihtiyaç sahibi aileler için marketten Ramazan paketi alanlar Kızılay için de paket satın alıp standa bağış karşılığı teslim ediyorlar. Toplanan Ramazan paketleri ise ekiplerimiz tarafından daha önceden belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor. Kipa Mağazası’nda standımız Ramazan ayı boyunca açık kalacak. İsteyen herkes istediği kadar Ramazan Paketi satın alıp standımıza teslim edebilir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı