REKLAMI GEÇ

Kurşunoğlu: iş güvencesine dokundurtmayız

Kurşunoğlu: iş güvencesine dokundurtmayız

Kamu-Sen Denizli Temsilcisi ve Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Rayif Kurşunoğlu, iş güvencesine yönelik her girişimin karşısında mücadele edeceklerini belirterek, “İş güvencemiz bizim dokunulmazımız ve nefsi müdafaa alanımızdır” açıklamasını yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Aralık 2015 Pazar, 16:36

Kamu-Sen Denizli Temsilcisi ve Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Rayif Kurşunoğlu, yaptığı açıklamada, çalışan kesime yönelik yıl içindeki gelişmelere değindi. Kurşunoğlu, bu yıl imzalanan toplu sözleşmenin memurlar için yeni bir oyunun parçası olarak sahneye konulduğunu, 2015 yılını mücadele yılı ilan edenlerin kazanılmış hakların bile yok edildiği sözleşmeye imza attıklarını ifade etti.

“HAKSIZLIKLARA KARŞI İŞ BIRAKMA EYLEMLERİ”
Karşılaştıkları haksızlık ve olumsuzluklara karşı mücadele ettiklerini kaydeden Kurşunoğlu, “Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için 2015 zulüm, ihanet, umut tacirliği ve yalanlarla çalışanların oyalandığı bir yıl olmuştur. Aile hekimliğinde haksız ve hukuksuz angarya cumartesi nöbetleri 2015’in ocak ayında başlamıştır. Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının bu angaryaya tepki koyarak aldığımız karar doğrultusunda iş bırakmaları ile örnek bir mücadele yaşanmıştır. Ceza puanları arttırılmış fakat bu mücadelede yine de geri adım olmamıştır” dedi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI ŞİDDET MAĞDURU”
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete de dikkat çeken Kurşunoğlu, “2015 yılında ortalama her ay bin sağlık çalışanı şiddete uğramış, iki değerli doktorumuz hastanede katledilmiştir. Tutuklu yargılama ile ilgili düzenleme bulunmasına rağmen bunun uygulanması ciddi oranda aksamış, şiddet yine yapanınyanına kalmıştır. Şiddet uygulayanlar eli kolu serbest dolaşmaya devam etmektedir. 2015 yılının sonlarına doğru sağlık çalışanları ve sağlık kurumları doğrudan bölücü hain terör örgütünün hedefi olmuşlardır. Sağlık çalışanları hain saldıralar sonucunda hayatını kaybetmiş, hastaneler taranmış, ambulanslar kaçırılmıştır” diye konuştu.

“İŞ GÜVENCESİ KIRMIZI ÇİZGİ”
İş güvencelerinin kırmızı çizgileri olduğunu vurgulayan Kurşunoğlu, “Her dönemde türlü türlü bahanelerle memurun iş güvencesini kaldırma girişimleri son dönemde giderek hızlanmış, memurların tazminatını verip işten atmak gibi bir rüyanın peşine takılmışlardır. Türk Sağlık-Sen olarak şunu açıkça ifade etmek isteriz ki, iş güvencemiz bizim dokunulmazımız ve nefsi müdafaa alanımızdır. İş güvencesine yönelik her girişimin karşısında tüm platformlarda mücadele edeceğimizi herkes bilmelidir” ifadesini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı