REKLAMI GEÇ

Kurşunoğlu: Kamu kuruluşları bile kurallara uymuyor

Kurşunoğlu: Kamu kuruluşları bile kurallara uymuyor

Türkiye Kamu Sen Denizi İl Temsilcisi Rayif Kurşunoğlu her yıl 10-16 Mayıs tarihlerinde kutlanan Engelliler haftası nedeniyle bir açıklama yaptı. Kurşunoğlu, kamu kurumlarında bile hala engellilere engel olunduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mayıs 2019 Pazar, 14:01

Türkiye Kamu Sen Denizi İl Temsilcisi Rayif Kurşunoğlu, engellilerin eğitimden ulaşıma birçok hizmeti hala alamadıklarını söyledi. Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler haftası nedeniyle bir açıklama yapan Kurşunluoğlu, engellilerin önünden her türlü engeli kaldırmak için bir adım atmanın yeterli olacağını dile getirdi.

Engelliler Haftası gereği hafta boyunca engelli vatandaşların yaşadıkları sorunların masaya yatırılması ve çözüm yollarının aranması gerektiğinin belirten Türkiye Kamu Sen Denizi İl Temsilcisi Rayif Kurşunoğlu, “Onların sosyal hayatta işlerini kolaylaştırmak için neler yapılacağı konuşulmalıdır. Çalışma hayatında, istihdam ve çalışma şartları ile ilgili karşılaştıkları sorunlarına çözüm olacak adımlar atılmalıdır.  Tüm bunlar hem devletimizin hem de vatandaş olarak bizlerin önemli bir sorumluluğudur” dedi.

Kamuda yüzde 3 kuralına göre hala 9 bin 379 açık olduğunu da dile getiren Kurşunoğlu açıklamasında şu konulara da yer verdi:

Türkiye’de yaklaşık 2 milyon civarında çalışabilecek engelli vatandaşımız varken memurlarda dahil olmak üzere çalışanların sayısı sadece 160 bindir.  İstihdam engelinin bir an önce ortadan kaldırılması gereklidir. İstihdamın yanı sıra çalışma hayatında daha engellilerin verimli olabilmeleri sağlanarak rahat ettirilmelidir.  Engeliler için asansör, rampa ve tuvalet gibi temel ihtiyaçlar bile ne yazık ki kurumlarda bile tam anlamıyla karşılanmamaktadır.  Eğitimden ulaşıma birçok hizmeti tam anlamıyla alamamaktadırlar.

Engelli vatandaşlarımıza engel olma durumunu öncelikle ortadan kaldırmalıyız. Sorunları çözümsüz değildir. Sadece çözüm için adım atılmasını beklemektedirler. Bunun da sorumluluğu hepimizdedir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı