REKLAMI GEÇ

Kürt açılımına, Denizli Sevdalıları’ndan tepki

Kürt açılımına, Denizli Sevdalıları’ndan tepki

Denizli Sevdalıları Derneği Başkanı Ahmet Dağdeviren, “Önce, ‘Kürt açılımı’ ile yanlış bir kavram kullanılmıştır, sonra ‘demokratik açılım’ ile milleti aldatmaya çalışmaktadırlar. Bu açılımı bu nedenle biz Denizli Sevdalıları olarak kabul edemeyiz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 19 Ağustos 2009 Çarşamba, 23:34

Denizli Sevdalıları Derneği Başkanı Ahmet Dağdeviren, hükümetin ‘Kürt açılımı’na tepki gösterdi. Dağdeviren, “Türkiye’de 40 yıldan bu yana sosyal anarşi ve terör yaşanmıştır. Şimdi ise etnik bölünmüşlükle bunu bize yaşatmak istiyorlar. İdeolojik bir bölünmüşlükten Türkiye’nin yaralarını yeni sardığı bir dönemde, etnik bölünmüşlükten daha büyük yaraların açılmasına fırsat vermemeliyiz” dedi. Bunun, Kürtçe konuşanlara da iyi anlatılması gerektiğini belirten Dağdeviren, “PKK, Kürtçe konuşan kardeşlerimizin örgütü değildir, bir terör örgütüdür. Kürtçe konuşan kardeşlerimiz ayrılmak istemiyor, parçalanmak istemiyor onlar sadece daha iyi yaşamak, aşı ve işi olan insanlar olmak istiyor. Bazı açılımları gözden uzak tutmamak lazımdır. Önce ‘Kürt açılımı’ ile yanlış bir kavram kullanılmıştır, sonra ‘demokratik açılım’ ile milleti aldatmaya çalışmaktadırlar. Bu açılımı bu nedenle biz Denizli Sevdalıları olarak kabul edemeyiz. Bizden katkı bekleyenlere katkı sağlayamayız. Türkiye’yi felakete götüren bu paketi destekleyemeyiz” dedi.

Büyükada’da bazı çevrelerle görüşülerek, Ruhban Okulu’nun açılmasının planladığını ifade eden Dağdeviren, “ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi adı altında, planındaki beklentileri nelerdir? Bunlar da bilinmeli, PKK’nın ortaya çıktığı günden beri amaçları nelerdir? Bunların dikkate alınması gerekmektedir. Ekümenik, verdiği raporda Yassıada ve İmralı’da üniversite kurulmasını istiyorlarmış. Neyin üniversitesini kuracaksınız? Ülkeyi bölmenin temelini mi atacaksınız? Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün kurduğu Cumhuriyeti bölmeye, parçalamaya yönelik bu çabaları görmezden gelen Şehit Anaları ve Şehit Babalarının gözyaşlarını, genç yaşta toprağa verilen evlatların vebalini taşımanın görmezden gelindiği, vicdanların karardığını görmekteyiz. Bu ihanet çabalarının bir gün hesabının verileceği muhakkaktır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı