REKLAMI GEÇ

Laik ve bilimsel eğitim için eylem

Laik ve bilimsel eğitim için eylem

Birleşik Haziran Hareketi’nin “laik ve bilimsel eğitim için bugün okula gitmeyin” çağrısına uyan bir grup, Candoğan Parkı’ndan Delikliçınar Meydanı’na kadar yürüdü.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 13 Şubat 2015 Cuma, 15:04

Candoğan parkı önünde toplanan grup, “bilimsel ve laik eğitim için, çocuklarımızın geleceği için, zorunlu din dersine karşı, imam hatip dayatmasına karşı” sloganlarını atarak yürüyüşe geçti. “AKP elini eğitimden çek” yazılı dövizler taşıyan grubun yürüyüşü Delikliçınar Meydanı’nda sona erdi.

Burada grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Dede, “Eğitimde 4+4+4 dayatması sonrasında gündeme getirilen karma eğitimi kaldırma girişimleri, öğrencileri imam hatiplere yönlendirme, normal ortaokullar içinde imam hatip sınıflarının açılması, reşit olmayan kız çocuklarının zorla başının kapatılması, okullara zorunlu mescit uygulaması, ders kitapları ve müfredatta dini söylemlerin kullanılması ve son olarak içerği itibariyle din şurası şeklinde gerçekleşen 19. Milli Eğitim Şurası’nda alınan kararlar, bizler için bardağı taşıran damla olmuştur” dedi.

Çocukların ve öğrencilerin geleceğine sahip çıkmayı sürdüreceklerini vurgulayan Dede, “Eğitimin gerçek anlamda demokratik, bilimsel ve laik bir içerikte örgütlenmesi, herkesin kendi anadilinde eğitim almasının sağlanabilmesi için Eğitim Sen, Hacı Bektaş Alevi Kültür Dernekleri ve Birleşik Haziran Hareketi olarak tüm halkımızı çocuklarının ve ülkenin geleceğinden endişe eden veliler, eğitim ve bilim emekçileri olarak bir günlük uyarı boykotu ve iş bırakma eylemi gerçekleştiriyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı