REKLAMI GEÇ

Liseli gençlerden hodri meydan

Liseli gençlerden hodri meydan

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Talim Terbiye Kurulu’nun müfredata girmesi için hazırladığı tarih ders kitabı taslağında “Mustafa Kemal Atatürk”, “Türk Milleti” ve “bağımsızlık” gibi ibarelerin geçmemesini eleştiren liseli gençler, “Atatürk’ü ne Tarih ders kitaplarımızdan ne anayasamızdan ne de vicdanlarımızdan söküp atabilirsiniz” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 9 Nisan 2016 Cumartesi, 16:19

Müfredata girmesi için hazırlanan Tarih ders kitabı taslağını eleştiren Türkiye Liseliler Birliği (TLB) Denizli Şubesi üyeleri, Candoğan Parkı Önü’nde toplandı. “Atatürk’ü ders kitaplarından sildirmeyeceğiz”, “Gericiliye, yobazlığa izin vermeyeceğiz” sloganları ile tepkilerini dile getiren liseliler adına basın açıklamasını TLB Denizli Şube Başkanı İlkay Esma Uysal yaptı.

denizli-tlb-basin-aciklamasi-ic

Tarih ders kitabı taslağının incelendiğinde çıkaran sonucun net olduğunu söyleyen Uysal, “Ülkemizin eğitim sistemi ciddi bir tehlike ile karşı karşıyadır. Ensar Vakfı bünyesinde 45 erkek çocuğa tecavüz eden zihniyet, zaten çürütülmekte olan eğitim sistemimize ağır bir darbe indirmek istemektedir. Sistemin istediği gençlik, tarihini bilmeyen, millet kavramından uzak, biat eden ve sindirilen bir gençliktir. Kafalarında kurdukları hayali bozan gençlik ne mutlu ki biz olacağız” dedi.

Tarih ders kitabı taslağında Atatürk düşmanlığı yapıldığını iddia eden Uysal, “Biz de çok açık bir şekilde ifade ediyoruz. Bizler ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ diyen bir neslin torunlarıyız. Atatürk’e dokunma cüretinde bulunanlardan hesabını çok ağır bir şekilde sorarız. Bu topraklarda Mustafa Kemaller tükenmez. Atatürk’ü ne tarih ders kitaplarından, ne Anayasamızdan ne de vicdanlarımızdan söküp atabilirsiniz. Hodri meydan” ifadesini kullandı.

denizli-tlb-basin-aciklamasi-ic-1

Basın açıklamasının ardından, liseli gençler, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okuyarak dağıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı