REKLAMI GEÇ

“Maraş katliamını unutmadık”

“Maraş katliamını unutmadık”

Tahtacı Kültür Eğitim Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Denizli Şubesi Başkanı Gökhan Çankır, 19 Aralık ile 26 Aralık 1978’de meydana gelen Cumhuriyet tarihinin en önemli katliamlarından biri olan Kahramanmaraş katliamını unutmadıklarını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 25 Aralık 2009 Cuma, 17:28

Yaşanan katliamın acısının 31 yıldır sönmediğine dikkat çeken Çankır, yaptığı yazılı açıklamada 110 canın kaybedildiği katliam sonucunda, binlerce kişinin yaralandığını, Alevi nüfusunun neredeyse büyük çoğunluğunun yaşadığı yeri terk etmek zorunda bırakıldığını söyledi. Tahtacı Kültür Eğitim Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Denizli Şube Başkanı Çankır, “Katliamda yaşananlar Kerbela’ da oynanan Emevi oyunlarının bir benzeriydi. Aleviler yine Sünni kesiminin inanç merkezi olan camileri hedef alıyor gibi gösterilmiş, belirli bir kesim ayaklandırılmıştı. Aynı olaylar Kerbela’da yaşanmamış mıydı, ya Çorum, Maraş, Ortaca, Sivas, Gazi, 72 millete bir nazarla bakıp, incitse de incitmeyen Alevi hoşgörüsü kesinlikle hiçbir inanç merkezine hiçbir zaman saldırıda bulunmamış, bulunmayacaktır.

AKP hükümetinin geçen haftalarda yapılan Alevi Çalıştayı’na, Maraş katliamının bir numaralı sanığı ve olaylarda kıvılcımı çakan kişi olan Ökkeş Şendiller’i davet ederek ciddiyetsizliğini ve niyetsizliğini bir kez daha gösterdiğini ileri süren Çankır, “Katliamlara karşı duruşun ve katliamları önlemenin en doğru yolu, katliamları unutmamak ve toplumun da unutmasının önüne geçmektir. Katliamların bir daha hiçbir şekilde yaşanmaması için, toplumun hiçbir kesiminin katliama uğramaması için, herkesi katliamlara karşı duruşa davet ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı