REKLAMI GEÇ

Meclis’te daha çok kadın olmalı

Meclis’te daha çok kadın olmalı

Denizli Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu tarafından yapılan açıklamada mecliste daha çok yer alacak kadın milletvekillerinin, kadın hakları için çok daha etkin olacağı ifade edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Aralık 2017 Salı, 16:54

5 Aralık, ‘Türk Kadınına Seçme Seçilme Hakkının Verilmesi’ sebebi ile Denizli Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu açıklama yaptı. Açıklamada, kadınların her ne kadar seçme ve seçilme hakkına kavuşsa da, fiili olarak eşit yurttaş olmadıklarını ifade edildi.

Açıklamada, “Cumhuriyet’in ilanı ile birlikte kadınlar çok önemli siyasi, hukuki ve sosyal haklar elde etti. Bugün ise nüfusumuzun yarısını kadınların oluşturmasına rağmen fiili olarak eşit yurttaş olamadıkları ortadadır. Fırsat eşitliğinin sağlanamaması, kadın istihdamın arttırılmaması, siyasi karar alma mekanizmalarının içinde kadının yeterince yer alamaması, kadına yönelik insan hakları ihlallerinin devam etmesine neden olmaktadır. Kadın-erkek eşitliğini sağlayacak, kadın istihdamını artıracak bir dizi yasanın çıkartılması, yine erken yaşta evlenmelerin, kadının şiddet, taciz görmesine engel olacak eğitimlerin verilmesi ve yasaların buna göre düzenlenmesi gerekmektedir. Bu yasaların çıkartılmasında meclisteki kadın milletvekillerinin katkısının çok daha etkin olması beklenmektedir. Yasal değişikliklerin yapılması, kadın-erkek eşitliğini sağlayacak toplumsal dönüşümün sağlanması için Denizli Barosu Kadın Ve Çocuk Hakları Komisyonu, dün olduğu gibi bugün de çalışmalarına ve mücadelesine devam edecektir” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı