REKLAMI GEÇ

Mehmet Balık, “Hükümetin metresi lastikten”

Mehmet Balık, “Hükümetin metresi lastikten”

Birleşik Kamu-İş Konfederasyon Başkanı Mehmet Balık, hükümetin eğitim sistemini eleştirdi ve eğitimdeki plansızlığın hat safhada olduğunu belirterek, yerel seçimlerin önemine değindi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Aralık 2018 Çarşamba, 11:23

Birleşik Kamu-İş Konfederasyon Başkanı Mehmet Balık, daha önceden planlanan programı dahilinde Denizli’ye geldi. Buldan İlçesi’nde okul ziyaretleri yapan ve üyeleri ile yaşanan sorunları değerlendiren Mehmet Balık, daha sonra Eğitim-İş Denizli Şubesi’ni ziyaret etti. Balık, burada yaptığı açıklamada hükümetin eğitim sistemini eleştirip, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin önemine değindi.

Eğitim sisteminde yapılan hataların ve plansızlığın gelecekte büyük problemlere neden olacağını söyleyen Birleşik Kamu-İş Konfederasyon Başkanı Mehmet Balık, hala tutarsızlığın devam ettiğini dile getirdi. Türkiye’de nerede görevli olduğu bilinmeyen ve maaş alan 40 bin kadrolu eğitimcinin bulunduğunu dile getiren Balık, “Eğitimde plansız, programsız bir yere varılamaz. 110 bin öğretmene ihtiyaç olduğu yönünde açıklamalar yapıyorlar. Diğer tarafta 400 bin öğretmen açıkta bekliyor. Bunun neresinde plan program var” dedi.

2023 yılında eğitim öğretimin yerel yönetimlere bırakılacağını ve bununda eğitimde tehlikeli bir geleceğe neden olacağını öngördüklerini de belirten Birleşik Kamu-İş Konfederasyon Başkanı Mehmet Balık, “31 Mart Yerel Seçimleri bu bağlamda çok büyük bir önem taşıyor. Toplum şu anda doğruyu göremiyor. Resmen toplumda bir beklenti kültürü oluşturuldu. İşte bunun içindir ki bu seçimlerde cumhuriyetçi yapılara destek olmamız gerekiyor” diye konuştu.

Diğer taraftan eğitim anlamında alınan kararların genel düşünceden uzak olduğunun altını da çizen Balık, “Hükümet yetkililerimizin adalet metresi lastikten. Toplumun her kesimi düşünülmeden ölçümü nerede bırakmak istiyorlarsa lastiği oraya kadar çekiyorlar ve kararlar alıyorlar. Böyle olmaz, halk bunu görebilmeli” dedi.

2020 lira olarak belirlenen asgari ücrete de değinen Birleşik Kamu-İş Konfederasyon Başkanı Mehmet Balık, en düşük devlet memuru ile asgari ücret rakamının aynı olması gerektiğini ve bu iki kalemden vergi alınmaması gerektiğini savunduklarını dile getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı