REKLAMI GEÇ

Mimarlar Odası Başkan Zeytinci yaşadığı dehşet anlarını anlattı

Mimarlar Odası Başkan Zeytinci yaşadığı dehşet anlarını anlattı

Dün Ankara’da meydana gelen terör saldırısının en yakın tanıklarından biri Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Cüneyt Zeytinci’ydi. Dehşet anlarına tanıklık eden Zeytinci, dehşet anlarını anlattı. Üzerindeki şoku atlatamayan Zeytinci, zaman zaman duygulandı, sözler boğazında düğümlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ekim 2015 Pazartesi, 08:30

Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Cüneyt Zeytinci de Ankara’da KESK, DİSK, TMMOB VE Türk Tabipler Birliği tarafından organize edilen Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ne katılmak üzere Denizli’den başkente gidenler arasındaydı.

Korkunç patlamanın meydana geldiği bölgenin uzağında olan Zeytinci, Ankara’daki manzarayı ve patlamanın ardından yaşanan kaosu anlattı.

denizli-mumarlar-odasi-baskani-cuneyt-zeytinci-ankara-patlama-yasananlari-anlatti-ic-5

DENİZLİ’DEN GECE YARISI HAREKET ETTİK
Miting için Denizli’den diğer katılımcılar ile birlikte saat 24.00’de 5 otobüsle yola çıktıklarını belirten Zeytinci, sabah saat 08:05’te Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin hemen yanındaki otoparka araçları park ederek, toplanma bölgesine hareket ettiklerini söyledi.

Zeytinci, bu aşamadan sonra patlamayı, yaşananları ve katliamın boyutlarını şöyle anlattı.
“Ankara’ya erken gelmiştik ve daha zamanımız vardı. Daha önce gelen çağrıyı değerlendirdik ve Mimarlar Odası Genel Merkezi’ne geçtik. Orada arkadaşlarla buluşup bir süre sohbet ettik, saat 09.20’de toplanma alanına doğru yol çıktık.

denizli-mumarlar-odasi-baskani-cuneyt-zeytinci-ankara-patlama-yasananlari-anlatti-ic-3

GAR’A 200 METRE KALMIŞTI
Yürüyerek Ankara Garı’na yaklaşmaya başladık. Yaklaşık 200 metre kalmıştı. Kortej de planlandığı gibi 10.00’da yürüyüşe geçti. Kortej yürüyüşe başladıktan hemen sonra saat 10.04’te çok şiddetli bir patlama oldu. İlk patlamadan 5-10 saniye sonra ikinci bir patlama daha gerçekleşti. Çok şiddetliydi. Biz ilk etapta ses bombası atıldığını düşündük. Patlamanın olduğu yöne doğru hızla ilerlemeye başladık. Bir tarafta gruplar yürüyüş yolunda yönlendiriliyordu. Saldırının gerçekleştiği bölgeye yaklaştığımızda alandan korku içinde koşarak gelen insanlarla karşılaştık. Yaşananları sorduğumuz ilk kişiden aldığımız yanıtlar bizi dehşete düşürdü. Çok sayıda yaralının, parçalanan insanların olduğunu söylüyorlardı.

denizli-mumarlar-odasi-baskani-cuneyt-zeytinci-ankara-patlama-yasananlari-anlatti-ic-2

NE OLDUĞUNU ANLAYAMADIK
Patlama bölgesine yaklaştıkça yaralıları, sivil araçlarla insanların hastanelere ulaştırılmaya çalıştıklarını gördük. Ortada ne bir ambulans, ne de bir polis vardı. Hızla patlamanın olduğu bölgeye ulaşmaya çalışıyorduk. Tek düşüncemiz bir yardımımız olur mu acabaydı.
Biz ilerledikçe yaralı insanlar, üstü başı parçalanmış gençler etraftaydı. Hepsi ya kendi imkanlarıyla, ya da çevredekilerin yardımıyla yaralarına müdahale etmeye çalışıyorlardı.

denizli-mumarlar-odasi-baskani-cuneyt-zeytinci-ankara-patlama-yasananlari-anlatti-ic-1

MANZARA KORKUNÇTU
Patlamanın olduğu alana geldiğimizde manzara tam anlamıyla korkunçtu. Onlarca insan parçalanarak yaşamını yitirmişti. Her yer kızıla boyanmıştı. Kanların üzerine basarak, cesetlerin yanından ilerlemek zorunda kaldık, yaralıların yardımına koşmak için. Çevremizde parçalanmış cesetler, kopmuş başlar vardı.
Saldırının üzerinde epey bir zaman geçmesine rağmen ne bir ambulans vardı, ne de bir sağlık görevlisi. Ortama tam bir kaos hakimdi. Ağlayanlar, feryat edenler, yardım isteyenler.

ÇEVREDE NE BULDUYSAK ONU KULLANDIK
Yaralıları taşıyacak hiçbir şey yoktu. Pankartların kalın sopalarını kullanarak sedyeler yaptık ve yaralıları daha rahat bir alana taşımaya başladık. Bazı arkadaşlarımız korkunç manzaraya daha fazla dayanamadı ve ağlayarak uzaklaşmak zorunda kaldı.

Elimizden geldiği kadar, çaresizlik içinde insanlara yardım etmeye çalıştık. Aradan neredeyse 45-50 dakika geçmişti. Ankara’nın merkezindeydik ve tek bir ambulans bile gelmemişti. Buna anlam yüklemek imkansızdı. Hiç elverişli olmayan koşullarda, yaralıları yaka paça taşımak zorunda kaldı.

denizli-mumarlar-odasi-baskani-cuneyt-zeytinci-ankara-patlama-yasananlari-anlatti-ic-4

İNSANLIĞIMDAN UTANDIM
Orada gördüğüm manzara ve yaşananlar, beni insanlığımdan utandırdı. Gencecik insanlar, daha 10 yaşında çocuklar, genç kızlar, erkekler yaşamını yitirdi. Onca insan kaybedildi, yaralandı. Gözümün içine bakan, yardım için sessizce çığlık atan insanların, gözlerimin önünde son nefeslerini verişlerini izledim. İnsanlığımdan utandım.Burada yaşananlar, korkunçtu. Ortaya çıkan tablo yüz karasıydı. Bu kara asla çıkmayacak.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı