REKLAMI GEÇ

Alayont’tan, “Beyaz adam”lı paylaşım

Alayont’tan, “Beyaz adam”lı paylaşım

Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Serdar Alayont, Pamukkale’nin tepki çeken “Seyir Tepesi” projesini yaptığı “Beyaz adam”lı paylaşım ile yeniden gündeme getirdi. Sosyal medyayı sallayan paylaşımında doğa tahribatına dikkat çeken Alayont, “Son ağaç kesilince, beyaz adam betonun ve taşın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Aralık 2018 Pazartesi, 16:05

Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Mehmet serdar Alayont, yapımı devam eden ve yoğun tepki çeken Pamukkale Belediyesi’nin Seyir Tepesi projesini yeniden gündeme getirdi.

Sosyal medyada Seyir tepesi projesine ilişkin bazı fotoğraflar yayınlayan ve “Yapımı devam eden Pamukkale Belediyesi Seyir Tepesi Projesine bir de bu açıdan bakalım” yazan Alayont, çalışmalarda ortaya çıkan doğa tahribatına da Kızılderili atasözü ile dikkat çekti, “Son ağaç kesilince, beyaz adam betonun ve taşın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak” diye yazdı.

SOSYAL MEDYA KARIŞTI
Alayont’un yaptığı bu paylaşım kısa süre içinde büyük ilgi gördü. Paylaşıma ilk yorumları projeye destek verenler yaptı. Projenin ne kadar güzel olduğundan bahseden sosyal medya kullanıcıları, Alayont’u da eleştirdi.

Yapılan yorumlar üzerine yeni bir açıklama daha yazan Alayont, “Makilik veya ağaçlık bir orman alanına müdahale edilerek inşa edilen bir proje hakkında fikir belirtmek istemiştim ki; seçim, yatırım, başkan, gölge düşürme gibi kelimeleri görünce araya gireyim dedim. İlk gördüğüm zaman bana rahatsızlık veren ve inanıyorum ki birçok insanı da aynı şekilde tedirgin edecek bir fotoğraf paylaştım, ancak yorumlarda konu farklı boyutlara taşınmış. Projenin detaylarına girmeyerek, bu projenin Gürlesin veya Pamukkale Belediyesi’nin yatırımı olmasından ziyade, Denizli’nin bir projesi olarak gördüğümü ve bu projeyi bizler sosyal medyada doğru veya yanlış diye tabir etmemizin projenin doğruluğunu veya yanlışlığını değiştirmediğini belirtmek isterim. Burada insanoğlunun bitki örtüsüne ve doğal hayata müdahalesinden bahsediyoruz. Gördüğüm kadarıyla doğruyu ve yanlışı da bu mecra değil, tarih belirleyecek. Kentler hepimizin ortak değerleridir ve ben de bir kentli olarak kendi bakış açımla bu paylaşımı yaptım. Taraf oluşturma çabalarını da üzülerek karşılıyor ve yersiz buluyorum” dedi.

“BANA MESAİ YAPIYORLAR”
Paylaşımın altındaki yorumların artması üzerine bu kez farklı bir gönderme yapan Alayont, “Anlaşılan bugün Pamukkale Belediyesi bana mesai yapıyor” diye yazdı.

Yorumlar

Ahmet Özkök   -  Bağlantı 25 Aralık 2018, 19:45

Yazık buraya harcanan paraya, doğa katliamından ayrı Denizli nüfusunun yüzde kaçı buradan istifade edecek? Ülkenin varlıkları satılarak veya borçlanarak üretime katkısı olmayan projeleri yapmak akıl işi değil. Halkı dinleyin, daha yolumuz yok diyor

eren20   -  Bağlantı 25 Aralık 2018, 09:15

Bu doğa katliamına 31 Martta dur diyoruz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 14 29Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu