REKLAMI GEÇ

MMO’da çifte gurur

MMO’da çifte gurur

Makina Mühendisleri Odası’nın 55’inci, MMO Denizli Şubesi’nin ise 15. kuruluş yıldönümü, Colossae Otel’de gerçekleştirilen gala gecesinde kutlandı.

/ DENİZLİHABER / 23 Aralık 2009 Çarşamba, 16:14

TMMOB, Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’nin yıllık geleneksel kuruluş yıldönümü yemeği, Colossae Otel’de yapıldı. Makina Mühendisleri Odası’nın 55’inci, Denizli Şubesi’nin ise 15. kuruluş yıldönümünün kutlandığı geleneksel yemek buluşmasında, meslekte 25-40 ve 50. yılını dolduran üyelere özel plaketleri verildi, rozetleri takıldı. MMO Denizli Şube Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Hadımlı ve Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Fatih Yaşa’nın ev sahipliğini başarıyla üstlendiği geleneksel yemekli kutlama gecesine, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Ali Ekber Çakar, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Genel Saymanı Tahsin Akbaba, Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Kumsar, Denizli Belediyesi Başkan Yardımcısı Nilgün ÖK ve Ortaca Belediye Başkanı Makina Mühendisi Hasan Karaçelik de katıldı. Geceye, Denizlili üyelerin yanı sıra Aydın, Muğla ve Uşak İl Temsilcilikleri, Fethiye, Bodrum, Marmaris, Milas, Nazilli İlçe Temsilcilikleri ve Kuşadası ve Didim Mesleki Denetim Bürolarından üyeler ile makine mühendisi adayı öğrenciler katıldı. 600’e yakın davetlinin eşleri ve aileleriyle katıldığı yemekte konuşan Hadımlı, mesleğin duayenleri olarak 25., 40. ve 50. yılını dolduran üyelere teşekkür etti. TMMOB Makina Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Ali Ekber Çakar, “Türkiye büyük bir krizden geçiyor. Denizli gibi sanayinin kalbi olan bir kent bundan fazlasıyla etkileniyor. Üyelerimiz, meslektaşlarımız işsiz kalıyor. Bu olumsuz durumdan çıkılması, her şeye rağmen biz olmadan mümkün olmayacaktır. Bizler, bu ülke sanayileşmeden, üretmenden, demokratikleşmeden ortamın düzelmeyeceğinin bilincindeyiz. Ama, ne yazık ki bizi yöneten siyasi iktidar, mühendis ve mimarları gözden çıkarmış durumda. Buna rağmen biz yine de şunu ifade ediyoruz: Mühendis ve mimarlar olmadan bu ülkeyi yönetemezsiniz, sanayileştiremezsiniz, üretim yapamaz, istihdamı arttıramazsınız” dedi. Çakar, MMO’nun bugün 80 bini aşan üyesi, 1500 işyeri temsilciliği, 20 mesleki denetim kuruluşu, 110 il ve ilçe temsilciliği ile 18 şubeden oluşan, 500’ün üzerinde çalışanıyla dev bir kurumsal yapı kazandığının altını çizdi. Yapılan konuşmaların ardından, meslekte 25., 40. ve 50. yılını dolduran üyelerin plaketlerinin verilmesi ve rozetlerinin takılması töreni gerçekleştirildi. Törenle plaketleri verilen ve rozetleri takılan üyeler, meslekte doldurdukları yıllara göre şöyle sıralandılar:
Meslekte 50 Yılını Dolduran Üye: Mehmet Abduşoğlu
Meslekte 40 Yılını Dolduran Üye: Mümtaz Özalp
Meslekte 25 Yılını Dolduran Üyeler: Mehmet Yalçın Dağdeviren, Mahmut Raci Özkesen, İsmail Sarun, Levent Aydın Elgün, Ahmet Celal Kavcar, Ahmet Bilgin, Adnan Bakırsoy, Müjdat Çalıkoğlu, Yüksel Telli, Mustafa Karul, Servet Tetik, Levent Önal, Halil Mavi, Selami Baldağ, Ahmet Zoroğlu, Yüksel Ünmek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı