REKLAMI GEÇ

Mühendisler ‘kral çıplak’ diyecek

Mühendisler ‘kral çıplak’ diyecek

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyeleri, 14 Şubat’taki Ankara buluşmasında iktidarın uygulamalarını protesto edecek ve “kral çıplak” diyecekler.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Şubat 2015 Pazartesi, 15:08

TMMOB’a bağlı odaların üyeleri, Torba Yasa Tasarısı ile getirilmek istenilen düzenlemelere karşı çıkarak protesto eylemi yaptı. Candoğan Parkı önündeki protesto eyleminde hazırlanan basın bildirisini okuyan TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sözcüsü Mehmet Sarıca, ülkenin AK Parti iktidarında gün geçtikçe daha derin bir karanlığa sürüklendiğini söyledi.

Bu yıkımın karşısında duran tüm engellerin iktidar eliyle ortadan kaldırılmak istendiğini kaydeden Sarıca, ”AKP iktidarının gündeminde yine bu içerikte bir Torba Yasa var. Bu torbanın içerisine sıkıştırılan düzenlemelerle bir yandan ülkeyi daha geniş ölçekte ranta, talana ve yağmaya açmanın planları yapılırken; diğer yandan bugüne kadar mühendislik, mimarlık, şehir planlama hizmetleriyle bu yıkımın karşısında ülke ve halk çıkarlarından yana bir direnç noktası olan TMMOB ve bağlı Odaları yok edilmek isteniyor” dedi.

İktidarın bugüne kadar peş peşe çıkardığı Kanun Hükmünde Kararnameler ve yeniden düzenlediği mevzuatla TMMOB’u yeniden dizayn etmeye, hazırladığı yasa tasarısı ile teslim almaya çalıştığını ifade eden Sarıca, sözlerine şunları ilave etti:

“Ancak, AKP hükümetinin tekelci otoriter bir yönetim anlayışı ile bugüne kadar örgütümüz üzerinde sürdürdüğü operasyonlar nasıl sonuç vermediyse, bugün de sonuç vermeyecektir. AKP hükümeti şunu iyi bilmelidir: Teslim alamadıkları ve asla teslim alamayacakları var! Geleceği karartanlara, insanlığa ve insana ait olan ne varsa saldıranlara karşı kamucu, kalkınmacı, eşitlikçi, özgürlükçü, bilimden ve halktan yana barikatı büyütmek için Türkiye’nin dört bir yanından bugün 9 Şubat’ta başlattığımız yürüyüşle, şimdi daha fazla ‘kral çıplak’ demek için yola çıkıyoruz.”

 

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı