REKLAMI GEÇ

Muhtarlara yaş engeli

Muhtarlara yaş engeli

Denizli Büyükşehir Mahalle Muhtarları Dayanışma Derneği üyeleri kan bağında bulundu. Kan bağış için gelen muhtarların birçoğu, 65 yaş engeline takıldı, kan veremedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 11 Ocak 2016 Pazartesi, 16:19

Denizli Büyükşehir Mahalle Muhtarları Dayanışma Derneği üyesi muhtarlar, Kızılay Kan Merkezi’nin Lise Caddesi’ndeki Kan Alma Birimi’ni ziyaret etti.

denizli-muhtarlar-kan-bagisi-yasa-takildi-ic
Derneğin çalışmalarına başladığını ve resmi kurum ve kuruluş ziyaretlerinin yanı sıra kan böyle etkinlikler de gerçekleştirdikleri söyleyen Dernek Başkanı Yaşar Kalay, “Güney ve Güneydoğu’da yaşanan olayları biliyoruz. Bu nedenle hiç olmadığı kadar kana ihtiyaç var. Bu durumu göz önünde bulundurarak kan bağışında bulunmak istedik” dedi.

denizli-muhtarlar-kan-bagisi-yasa-takildi-ic-2

65 YAŞA TAKILDILAR
Denizli’de 20’in üzerinde mahalle muhtarının kan bağışında bulunmak üzere geldiği Kan Alma Birimi’nde bazı muhtarlar 65 yaş sınırına takılması nedeniyle kan veremedi. Başkan Yaşar Kalay ise rahatsızlığı nedeniyle kan bağışında bulunamadı.

denizli-muhtarlar-kan-bagisi-yasa-takildi-ic-1

Kan bağışında bulunamayan muhtarlar, “Aslında sağlıklıyız, verebilirdik” diyerek üzüntülerini dile getirirken, Kan Alma Birimi’nde görevli Dr. Nesrin Çelik, “Çınar Kan Alma Birimimizde günlük 15-20 ünite kan bağışında bulunuluyor. Bu çok az bir sayı. Ancak sivil toplum kuruluşlarının bu tür etkinlikleri biraz olsun hareketlilik kazandırıyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı