REKLAMI GEÇ

Öğrenciler kapı kapı dolaşıp ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtıyor

Öğrenciler kapı kapı dolaşıp ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtıyor

“Başka Hayatlar da Var” projesi kapsamında ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek dağıtımı çalışmalarına öğrencilerde dahil oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mart 2019 Salı, 12:31

Pamukkale Kaymakamlığı, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Pamukkale Sağlık ve Eğitim Vakfı’nın (PASVAK) bitlikte organize edip yürüttükleri “Başka Hayatlar da Var” Projesi ilgi ve takdir gördü. Proje kapsamında ihtiyaç sahiplerine her gün sıcak yemek götürülüyor. Projeye öğrenciler de sahip çıktı ve çalışmalarda aktif görev almaya başladı.

Her gün 2 öğün sıcak yemek
Siyasetten, ticaretten ve her türlü ideolojiden uzak kalarak “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” mantığından hareketle yola çıktıklarını söyleyen PASVAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan KAZDAĞLI, proje ile her gün bin 250 ihtiyaç sahibi kişiye 2 öğün sıcak yemeği evlerine ulaştırdıklarını söyledi.

Ahilik ve vakıf kültürü ile hareket ettiklerini de belirten KAZDAĞLI; “Kaymakamlığımız ile öğrencilerimizin bilinçli bir nesil olarak yetişmeleri, başkalarına hizmet etmenin önemli bir değer olduğunu hissetmeleri,  ilerleyen yaşlarda ihtiyaç sahiplerini koruyup kollamaları gibi birçok hedefi kapsayan bir çalışma başlattık. Her gün yemek dağıtımı yapan 5 aracımızla 10 öğrencimiz yoksul ailelerimize yapılan yemek dağıtımını aktif olarak gözlemliyorlar. Bir ekmeğin, bir tas çorbanın bir insanı ne kadar mutlu edebileceğine kendileri şahit oluyorlar.  Gelecek neslimizin bilinçli bir nesil olarak yetişmelerine katkı sağlamayı umut ediyoruz.  Vakfımız hayırseverlerimizin bağışları ile faaliyetlerini yürüten bir vakıf. Bu konuda hayırseverlerimizin katkılarını bekliyor, onların da vakfımızı ziyaret etmelerini ve yaptığımız çalışmaları yerinde görmelerini istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı