REKLAMI GEÇ

Oktay “TEKSİF 50 yaşında”

Oktay “TEKSİF 50 yaşında”

Türk İş Denizli İl Temsilcisi ve TEKSİF Denizli Şube Başkanı Recep Oktay, Tekstil Emekçilerinin sesi ve Türk Sendikacılık hareketinin lokomotifi olan TEKSİF’in Milli tip sendikacılıkta, 50. yılını doldurduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 16 Kasım 2012 Cuma, 09:12

Teksif’in 50 yıldan bu yana hak ve emek mücadelesini sürdürdüğünü kaydeden Recep Oktay, “1940 yıllarından sonra başlayan sendikal mücadeleyi yurdumuzun en büyük sanayi kolu olan tekstil emekçileri başlatmıştır. Bu bakımdan TEKSİF’in tarihçesi aynı zamanda Türk Sendikacılık hareketinin gelişme süreci içinde emeğin mücadelesi ile doludur. Yarım asırlık koca çınar, bu güne gelene kadar her zaman emeğin mücadelesini vermiş, bugün de hak ve emek mücadelesini devam ettirmektedir. Gerek özelleştirmeler, gerekse hükümetlerin emek üzerine olan olumsuz politikaları ile birlikte, ülkemizde sendikalar maalesef kan kaybeder hale gelmiş, başta örgütlenme önündeki engeller olmak üzere, çalışma hayatındaki olumsuzluklar artmıştır. Bilindiği gibi özelleştirmelerden en büyük darbeyi alan yine TEKSİF olmuştur. Ciddi sayıdaki üye kaybına rağmen, yorulmadan, bıkmadan sendikal mücadelesine devam eden TEKSİF, adını bugünlere kadar taşıyarak Türk Sendikacılık tarihine damgasını vurmuştur” dedi.

Emek mücadelesine devam edeceklerini dile getiren Oktay, “Sayısı bugüne kadar yüz binleri aşmış, yarım asırlık büyük ve köklü TEKSİF ailesinin bütün fertlerinin 50. Yılı Kutlu ve Mutlu Olsun…Bugüne kadar bu büyük aileye emeği ve hizmeti geçmiş olan bütün teşkilat mensuplarımıza şükran ve teşekkürü bir borç bilir, aramızdan ayrılanlara Allah’tan rahmet, kalanlara ise sağlık ve esenlikler dileriz.Bizler yarım asırlık bu koca çınarı bugün temsil etmenin onur ve kıvancı içerisindeyiz. Amacımız TEKSİF’i başta ülkemiz olmak üzere dünya çapında yükselterek parlayan bir yıldız haline getirmektir. Bunu da en iyi şekilde yaptığımız inancındayız. 50. Yıldönümümüzün bütün teşkilatımıza emek ve mücadele gücü katmasını dileriz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı