REKLAMI GEÇ

Okul müdürlerine tehdide tepki

Okul müdürlerine tehdide tepki

Bu yılki ÖSS’de, Türkiye üçüncüsü olan ve başarısı düşen Denizli’de, bir okulun ÖSS’de dereceye giren öğrencilerini ödüllendirdiği törende konuşan Vali Yavuz Erkmen, başarısız olan tüm okul müdürlerini görevden alacaklarını söyledi. Eğitim-İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Kandemir, bu açıklamayı ‘talihsiz’ olarak yorumladı.

/ DENİZLİHABER / 20 Ağustos 2009 Perşembe, 16:08

Denizli’deki Er-Bakır Fen Lisesi’nin, ÖSS’de ilk bin içinde yer alan öğrencilerini ödüllendirdiği törende konuşan Vali Yavuz Erkmen, kentteki tüm okul müdürlerini ve yöneticileri alenen tehdit etti. Geçen yıl ÖSS’de birinci olan, ancak bu yıl üçüncü sırada yer alan Denizli’de Vali Erkmen, önümüzdeki sene, başarısı düşük olan okullardaki müdürleri ve yöneticileri görevden alacağını açıkladı.

Vali Erkmen, her yıl çıtanın yükselmesi gerektiğini söyleyerek, Denizli’de eğitim seviyesinin her yıl artması için idarecilere büyük görevler düştüğünü ve başarı oranının düşmemesi için bazı yaptırımlar uygulayacaklarının altını çizdi. Erkmen, “Üniversite sınav sonuçları açıklandığında okullarımızın başarı puanları belli oluyor. Bu puanları baz alarak okullarımıza bir hedef veriyoruz. Diyoruz ki; bu yılki puanınız bu. Önümüzdeki yıl bu puanın altına okulumuz kesinlikle düşmeyecek. Düştüğü takdirde, hiçbir yönetici arkadaşımız gücenmesin, kırılmasın, biz başarısız sayıp onları görevden alacağız. Bunu tüm okullarımıza tebliğ ediyoruz. Onun için bizim bir taraftan idare olarak geliştirdiğimiz bazı önlemler, bir taraftan öğretmen ve müdür arkadaşlarımızın gayreti, öğrencilerimizin gayreti ile inşallah biz sıralamadaki yerimizi kaybetmeden kalırız ve daha da üst seviyelere çıkarız diye düşünüyorum” dedi.

Kandemir: “Açıklamayı talihsiz bulduk”
Vali Erkmen’in başarısız okul yöneticilerini görevden alacaklarını açıklamasına Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Osman Kandemir’den tepki geldi. Kandemir, yapılan açıklamayı talihsiz bir açıklama olarak değerlendirdi. Kandemir, “Sayın Valimizin yapmış olduğu açıklamayı bir talihsizlik olarak değerlendiriyorum. Sanki yöneticilere bir tehdit anlamında bir açıklama. ÖSS’deki başarı her yıl aynı olmayabilir. Bu yıl sınava giren son sınıf öğrencilerimiz, seneye aynı okulda sınava girmeyeceklerdir. Bunun başarı ölçeği, neye göre hesaplanacaktır. Tabi ki bir muamma. Ayrıca yönetici atamalarında yapılan adaletsizlik, başarıyı muhakkak etkileyecektir. Okullarımızdaki çalışma başarısı en son çıkartılan 76. madde ile zaten zedelenmiştir. Eğitimde böyle bir durum olursa Eğitim-İş olarak yollarda eğitimcilerimizin haklarına arayacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı