REKLAMI GEÇ

Onlar da özelleştirmeye karşı ama

Onlar da özelleştirmeye karşı ama

Denizli’de 6 sivil toplum örgütü, satışları onaylanan Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy santralleri ile bazı kömür ocaklarının özelleştirilmesine tepki olarak başlatılan eyleme destek için basın toplantısı düzenledi. Tepki, özelleştirmeyle gelen özel şirketlerin işçilere yönelik yaşatabileceği sorunlardı, ancak temsilciler “Bu kaygılarınızı şirketle paylaştınız mı” sorusuna “hayır” yanıtı verdi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 26 Ağustos 2014 Salı, 15:07

Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy santralleri ile kömür ocaklarının satışının onaylanması ile birlikte çalışan işçilerin başlattığı eyleme destek veren Tüm İşçi Hakları Derneği, Eğitim-İş Denizli Şubesi, Eğitim-Sen Denizli Şubesi, Cumhuriyet Kadınları Derneği Denizli Şubesi, Türkiye Gençlik Birliği, Türkiye Liseliler Birliği Denizli Şubesi üyeleri basın toplantısı düzenledi.

“GÖRÜŞMEDİK AMA GÜVENMİYORUZ”
Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Tüm İşçi Hakları Derneği Başkanı Halis Özkan, “Özelleştirmelerin sonu her zaman işten çıkarma, düşük ücret ve taşeronlaştırma olmuştur. Yatağan Yeniköy ve Kemerköy santralleri ve kömür ocaklarını alan şirket El-San Denizlili bir şirkettir. Bu şirket her özelleştirmede olduğu gibi işçilerin hiçbir hak kaybına uğramayacaklarını söylemektedir. Biz şirketle görüşmedik. Fakat hiçbir zaman verilen sözler yerine getirilmez ve her zaman işçiler işten çıkarılır, maaşlarında düşüş görülür. Yatağan’da bunların yaşanmaması için Yatağan işçilerinin onurlu direnişine destek veriyoruz” dedi.

Ak Parti’nin en büyük özelleştirmelerinden birinin Yatağan Yeniköy ve Kemerköy termik santralleri ve kömür ocaklarının satışı olduğunu kaydeden Özkan, “Bu santraller ve ocaklarda özelleştirme kararından bugüne kadar olan zamanda işçilerin özelleştirmeye karşı çeşitli eylem ve direnişleri vardır. Bunların hiçbirini görmezlikten gelen AKP hükümeti son olarak 7 Ağustos günü satışı onayladı. Ama bunu işçilerin tepkisini çekmemek için Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra açıkladı” diye konuştu.

Muğla’daki eyleme destek vererek emekçinin yanında duruş sergileyen Denizlili sendikacıların, ihaleyi kazanan Denizlili firmayla görüşmedikleri ve görüşmeyi de düşünmediklerini söylemesi dikkat çekti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı