REKLAMI GEÇ

“Paralarınızı geri isteyin”

“Paralarınızı geri isteyin”

Son üç yıldır vatandaşlardan haksız yere alınan su abone ücretlerinin geri ödenmesi için çalıştıklarını belirten CHP Denizli İl Başkanı Zafer Gönenç, vatandaşların Belediyeye dilekçe ile başvurarak paralarını geri istemesini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 20 Ağustos 2009 Perşembe, 16:09

CHP Denizli İl Başkanı Zafer Gönenç, Merkez İlçe Başkanı Osman Bartal, İl Sekreteri Himmet Yavaş, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı yaparak gündemdeki konuları değerlendirdi.

‘İşsizlikte dünya dördüncüsüyüz’
Ülkedeki en önemli sorunların, işsizlik ve ekonomik kriz olduğuna dikkat çeken Zafer Gönenç “İl yönetimi olarak 2 ay önce göreve başladık. Tüm ilçeleri ziyaret ettik. 22 belediye başkanımızı ziyaret ettik, sıkıntılarını dinledik. Yerel sorunları öğrendik ve görüş alışverişinde bulunduk. Sorunlarımız ortak. Ekonomik kriz, işsizlik, tarım ürünlerinin yeterince gelir sağlamaması, çiftimizi zor durumda bırakmaktadır. Bugünlerde buğday hasadı yapılıyor. 55 kuruş olan buğday, 35 kuruşa düştü. Türkiye ortalaması ise maliyetine bakılınca 61 kuruş olarak belirleniyor. 50 yıldır en büyük ekonomik daralma yaşanıyor ve işsizlik en üst düzeyde. 58 Cumhuriyet Hükümeti, 220 milyar dolar borçlanırken, son 7 yılda borcumuz 472 milyar dolara ulaştı. İşsizlik konusunda ise dünyada dördüncü sıradayız. Ekonomik krize bağlı olarak da Denizli ve Türkiye’nin en önemli sorunu, yüzde 35 düşen yatırımdır” dedi.

AKP ve DTP işbirliği içinde
Kürt açılımı konusunun ise gündemi saptırmak için kullanılan bir malzeme olduğunu söyleyen Gönenç “Kürt açılımında amacın ülke gündemini meşgul etmek olduğu ortadadır. Suni gündem ile ekonomi ve işsizliğin üstü örtülmektedir. Hükümet sorunu ortaya atıyor ve çözmek için hiçbir şey yapmıyor. Siyasi partiler sendikalar ile görüştüler. Kürt açılımında somut bir tek öneriyi ortaya koyamadılar. Muhatap aldıkları kişiler, bu diyaloğu bile suiistimal ediyor. AKP ve DTP’nin işbirliği yaptığını gözlemliyoruz. Biz her şeyi konuşmaya varız ve hazırız diyoruz. Üniter yapıyı bozmaya hayır diyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi dili Türkçe’dir. Eğitim dili Türkçe’dir. Etnik kimlikler ulusal zenginliktir. Elbette herkes kendi dillini konuşsun. Fakat temel değerlerimiz değiştirilemez. Bu kırmızı çizgilerin değiştirilmesi dahi söz konusu edilemez. Ülkenin gündemi, AB ve ABD destekli suni gündemlerle değiştirilmeye çalışılıyor, Yıllarca birlikte yaşadığımız her ırktan gelen insanlarla sıcaklığımızı koruyoruz. Hiçbir etnik kökenle ayrımımız yoktur” dedi.

‘Paralarınızı geri isteyin’
Halkın, su abonesi için ödedikleri ücretleri geri istemeleri gerektiğini CHP İl Başkanı Zafer Gönenç “Denizli Belediyesi, yeni su abonesi alacaklar için 2006 yılında yapılan yeni zam ile adete doğmamış zararın önceden parasının alınması için bir madde koydu. İlk kez su abonesi alacaklara yönelik, hukuki dayanağı olmadığı kanıtlanan ve iptal olan karar sonrasında, vatandaşlara paraları geri iade edilmeli. Başkan Zeybekci, ‘3 vatandaş için geçerli ama biz genele yaydık’ diyor. Yok böle bir şey. Önemli olan dayanağın mahkeme kararı olması. Su abone ücretlerinin gözden geçirilmesi ve üç yıldır alınan ücretlerin geri ödenmesi için önerge sunduk. Fakat Başkan ve AKP bunu reddetti. Vatandaşı mahkeme koridorunda süründürmeyin. Son üç yıldır vatandaşlardan alınan haksız ücretlerin geri ödenmesi için çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın hakkını aramasını istiyoruz. Belediyeye dilekçe ile başvurarak paranızı isteyin” dedi.

Gönenç başkanlığa aday olacak
CHP İl Başkanı Zafer Gönenç, Şubat ayında yapılması planlanan CHP Denizli İl Kongresi’nde başkanlığa aday olacağını söyledi. Gönenç, hiçbir zaman kimsenin önünü kesmeyeceklerini belirterek “Önümüzdeki genel seçimler için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçmiş dönemleri eleştirmek istemem ama bizler kimsenin önünü kesmek için çalışmayacağız. İl Kadın Kollarımızda değişiklik olacak. İl kongresinde aday olmayı düşünüyorum. Kongreye yönelik çalışan bir başkan değilim. Sokakta, köyde, mahallede çalışıyoruz. Zaten bu başarıyı yakaladığımızda, delegelerimizin desteğini de göreceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı