REKLAMI GEÇ

PASVAK, 1000’in üzerinde aileye ulaşıyor

PASVAK, 1000’in üzerinde aileye ulaşıyor

Denizli’de gerçekten yardıma muhtaç insanların oluşturduğu aileleri tespit ederek, onlara yılın her günü öğle ve akşam olmak kaydıyla, 2 öğün sıcak yemeği evlerine kadar götüren hayır kurumu PASVAK, günde 1000’in üzerinde aileye servis yapıyor.

/ DENİZLİHABER / 18 Aralık 2009 Cuma, 18:19

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından, günde 750 kişilik iaşe alımı şeklinde desteklenip, Denizli Valiliği ve Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından denetlenen, “Siyasi, ticari ve ideolojik münazaranın yapılamayacağı” felsefesini vizyon edinen, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmeyi hedeflemiş olan PASVAK’ın (Pamukkale Sağlık Eğitim Vakfı), Bağbaşı Mahallesi’nde Acıpayam yolu üzerindeki merkezini ziyaret eden Vali Erkmen, burada Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bülent Topuz ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

PASVAK’ın yemekhanesi, deposu ve diğer birimlerinde incelemelerde bulunan Vali Erkmen’e, Başkan Topuz bilgi verdi. Günde 1000’in üzerinde ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek servisi yaptıklarını, yemeklerin evlerine kadar götürdüklerini, hatta yerinden dahi kalkamayacak durumda olan hastaların yemeklerini, mutfaklarına kadar bıraktıklarını söyleyen Topuz, yemeklerin son derece hijyenik şartlarda hazırlandığını ve servisinin yapıldığını söyledi. İmarethanede üretilerek dağıtılan yemeklerin, gıda mühendisleri tarafından sürekli olarak denetlendiğini sözlerine ekleyen Topuz, “PASVAK, ihtiyacı olan insanlara bir çok alanda destek sağlayarak topluma yararlı ve sağlıklı bireyler oluşturmayı misyon edinmiştir” dedi.

Topuz, PASVAK’ın hemen hemen her gün bir adakla desteklendiğini, aşevinde her şeyin elektronik teraziyle tartıldığını, tüm işlemlerin makbuz karşılığında ve banka hesaplarından yapıldığını belirtti. Topuz, “Geliştirilen bilgisayar programı sayesinde, her gün bilgisayarla stok kontrolü ve tespitleri yapılıyor. makta olup, sürekli genel denetimlere açıktır. Güven ve doğruluk ilkelerine büyük önem veren PASVAK, şeffaflığı ön planda tutmaktadır. Denetim ve açıklık ilkesi; PASVAK’ın ana felsefelerindendir” dedi.

Kendilerine yapılan başvuruları titizlikle incelediklerini ve gerçek ihtiyaç sahibine ulaşmak için ihtiyaç sahiplerini ve şartlarını yerinde görerek değerlendirdiklerini söyleyen Topuz, hiçbir kar gayesi gütmeyen ve tamamen sosyal amaçlı olarak hizmet veren kurumun, gönüllülerden ve hayırseverlerden önemli destekler aldığının altını çizdi. Topuz, “Buraya yapılan yardımlar gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır. Bu sayede veren el ile alan el birbirini görmeden güzel bir hayır işi yapılmakta ve sosyal bir görev yerine getirilmektedir. Burada imaret hizmetini başlatan Önder İzmirlioğlu’nu da anmadan geçemeyeceğim. Kendisi özel işlerinin ötesinde buraya çok önem vermekteydi. ‘Yardım ettiğimiz insan sayısı bini geçtiğinde kendi işlerime bakacağım’ diyordu. Ancak bunu görmesi kısmet olmadı. Ancak şu anda hizmet verdiğimiz insan sayısı bini geçmiş durumda. Mutluluk bireysel değildir. Huzursuz bir toplumda kişi mutlu olamaz. Toplum huzuru için yardımda bulunmak kişinin kendisi için bir şey yapması gibidir. Bu vesile ile imaret işlerini başlatan Önder İzmirlioğlu’na Allah’tan rahmet dilerken vakfımıza destek veren Denizlili hayırseverlere de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Vali Yavuz Erkmen, ihtiyaç sahibi insanlara devletin gereken yardımı yaptığını, bunlardan birisinin de evde bakım hizmeti olduğunu ifade ederek, bunun ötesinde PASVAK gibi kuruluşların insanlara yardımı kendilerine amaç edinip, kar amacı gütmeden bu tip bir hizmet vermesinin takdir edilecek bir davranış olduğunu söyledi.

PASVAK yönetim kurulu üyeleri de devletin son zamanlarda sosyal hizmetler alanında yapmış olduğu atılımların kendilerinin yükünü önemli oranda azalttığını ve kendilerini rahatlattığını söyleyerek, bunda Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın önemli payı olduğunu ifade ettiler.

Vali Erkmen, PASVAK’ın ilk hizmet aracı olan ve şu an müze haline getirilen tırı da ziyaret ederek incelemelerde bulundu ve şeref defterini imzaladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı