REKLAMI GEÇ

Polisin tutumunu protesto ettiler

Polisin tutumunu protesto ettiler

TMMOB üyeleri ile KESK’e bağlı sendikaların temsilcileri, Berkin Elvan eyleminde polisin sert tavrını eleştirdi. BES Denizli Şube Başkanı Yusuf Yurdakul, polisin davranışını faşizanlık olarak nitelendirdi.

/ DENİZLİHABER / 12 Mart 2014 Çarşamba, 13:47

TMMOB ve KESK’e bağlı sendika temsilcileri Çınar Meydanı’nda gerçekleştirdikleri basın açıklamasında, dün akşam meydana gelen protesto olaylarında polisin tutumunu ve gözaltıları protesto etti. 

Büro Emekçileri Sendikası Denizli Şube Başkanı Yusuf Yurdakul, 1’i emekçi olmak üzere 9 kişinin hala gözaltında tutulduğunu söyledi. Yurdakul, “Dün akşam Çınar Meydanı’nda polisin sergilediği faşizanca bir tutumdu. Bugün burada yaptığımız basın açıklaması bir başlangıç. Hem gözaltıların hem de Gezi direnişi sırasında, polisin attığı biber gazı kapsülü ile başından yaralanan Berkin Elvan’ın hesabı sorulacaktır” dedi.

Berkin Elvan’ın Gezi Direnişinin sembolü olduğunu söyleyen Yurdakul, “Berkin Elvan’ın katili sadece ona hedef alarak gaz bombası atan polisler değil, Gezi direnişi sırasında ‘Talimatı ben verdim’, ‘Kahraman polisimiz destan yazdı’ sözleriyle zulme direnen halklara karşı bütün nefretini kusan, ağzını her açtığında nefret suçu işleyen, halk düşmanlarına, faşist çetelere ve tetikçilere destek veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Berkin Elvan, tıpkı Gezi direnişi sürecinde polis saldırısı ile hayatını kaybedenler gibi, tamamen siyasi iktidarın sorumlusu olduğu devlet terörünün son kurbanı olmuştur” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı