REKLAMI GEÇ

Protokolden 1 Mayıs mesajları

Protokolden 1 Mayıs mesajları

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Denizli protokolü ve siyasiler yayımladıkları mesajla tüm çalışanların gününü kutladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Mayıs 2018 Salı, 09:44

Türkiye genelinde milyonların alanlara çıkarak kutladığı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı nedeniyle Denizli protokolü ve siyasiler de yaptıkları açıklamalarla tüm çalışanların bu özel gününü kutladı.

HASAN KARAHAN (Denizli Valisi)
“Bugün ülkemizin kalkınması ve ekonomimizin güçlendirilmesinde önemli rol oynayan işçi ve emekçilerimizin alın terinin ne kadar değerli olduğunun ortaya konulduğu “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü”dür. Bizler, insana değer veren, emeğe saygı duyan ve alın terini kutsal gören, birlik ve dayanışma ruhunu yüzyıllardır yaşatan büyük bir medeniyetten geliyoruz. İlimizde işçisiyle işvereniyle birlik, beraberlik ve dayanışma içinde sürdürülen huzurlu bir çalışma hayatına katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bu bağlamda, ülkemizin kalkınması ve gelişmesine büyük katkı sağlayan tüm çalışanlarımızın “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü” kutluyor, 1 Mayıs’ın büyük ve güçlü Türkiye idealimize alın teri ve emeğiyle katkı sağlayan, özveri ile çalışan ve üreten vatandaşlarımız arasındaki birlik ve beraberliğin güçlenmesine vesile olmasını ve kutlamaların dostluk, dayanışma ve bayram havası içinde geçmesini temenni ediyor, bütün emekçilerimize ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

OSMAN ZOLAN (Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı)
“Biz, ‘İşçinin ücretini alın teri kurumadan önce ödeyiniz’ diyen bir Nebinin ümmetiyiz. Bu vesileyle, göreve geldiğimiz ilk günden bu yana ilk ödenecek ücret, öncelikle çalışanlarımızın maaşları olmuştur. OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi de dahil olmak üzere Türkiye’de 6 sistem belgesine birden sahip ilk belediye olmanın mutluluğunu yaşadık. Bundan önce olduğu gibi bu şehrin ve ülkenin kalkınmasında büyük emekleri bulunan işçilerimizin her zaman yanında olduk. Büyük Türkiye’nin inşasında başrol oynayan tüm işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, bu anlamlı günün birlik, dayanışma ve kardeşlik ruhu içerisinde geçirmelerini temenni ediyorum.”

PROF. DR. HÜSEYİN BAĞ (Pamukkale Üniversitesi Rektörü)
“1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, emeğin alın teriyle birleştiği bir gündür. Ekonomiye katkı sağlayan, sanayi ve üretimin gelişmesi ve artması için üstün gayretler sarf eden bütün işçi ve emekçilerimizin bayramı olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü; toplumsal barışa, insanlar arasındaki birliktelik ve iş bölümüne dayalı, sosyal dayanışmanın geliştirilmesine vesile olan bir gün olarak kutlanmaktadır. Bilimde yapılan yeniliklerin endüstriye uyarlanması ve sanayimizin gelişmesinde değerli emekçilerimizin rolü de oldukça büyüktür.
Emeğin ve alın terinin, üreterek çalışmanın takdir edildiği bu günde, ülkemizin kalkınmasında en büyük pay sahiplerinden olan emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor; bu günün, kardeşlik, dayanışma, birlik ve beraberlik duygularımızın artmasına vesile olmasını temenni ediyorum.”

ORHUN ÇOBAN (ÖDP Denizli İl Başkanı)
“Benzin, elektrik, doğalgaz, her şey zamlanıyor. Dolar, Euro rekor üzerine rekor kırıyor. Bir avuç para babası için ekonomi büyüyor. Emekçinin ekmeği küçülüyor. Hakkını arayan işçinin grevi yasaklanıyor. Sendikalaşan işçi işten atılıyor. Hayat pahalı, iş yok, aş yok! Borç gırtlakta. Bu böyle gitmez! Değiştirebiliriz! Değiştirmek için 1 Mayıs’ta Omuz Omuza olalım. Derelerimiz, ormanlarımız yağmalandı. Buğdayı, eti dışarıdan satın alıyoruz. Fındık, tütün, üzüm, zeytin… tüm tarımımız üç beş yabancı şirkete teslim edildi. Şimdi de şeker fabrikalarımız satılıyor. ABD’li Cargill şirketi için AKP şeker fabrikalarımızı satılığa çıkardı. Özelleştirmelere karşı 1 Mayıs’ta Omuz Omuza olalım. Hileye açık seçim yasasıyla halkın demokratik oy hakkının elinden alındığını belirten Çoban açıklamasında şu görüşler yer verdi: “Söz de yetki de karar da tek kişide toplanıyor. Medyada havuz tekeli, yargıda Parti denetimi kuruluyor. Halk egemenliğine el konuyor! Özgürlüğümüz… Soframızdaki ekmeğimiz… Memleketimiz için… Halkın söz sahibi olduğu bir ülke için… OMUZ OMUZA 1 Mayıs’a…”

TOLGA VARLIKER (CHP Merkezefendi İlçe Başkanı)
“2003 yılıydı, öğrencilik yıllarım geride kalmış artık iş hayatına atılıyordum. Kendi tekstil fabrikamızda muhasebe ve finasman müdürlüğü görevine başlayacaktım. Hiç unutmam, sevgili annem, ilk iş günümün sabahı evden çıkmadan önce o muhteşem nasihatını söyleyiverdi, “Oğlum, yanında çalışanlarının ve işçilerinin maaşını ve emeğini ne olursa olsun terleri kesinlikle soğumadan ver, her ne şart altında olursan ol önce onlarınkini ver sonra kendin al”. Emekçinin üç kuruşuna göz dikmemenin önemi bu kadar güzel anlatılamazdı. Çünkü emek herkes için en yüce değerdir.Bu benim, Cumhuriyet Halk Partisi bayrağı altında yönetici olarak ter dökeceğim, meydanlarda emekçilerle omuz omuza sömürüye karşı ses yükselteceğim ilk 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramım. Ben inanıyorum ki en kutsal değer olan emek her türlü baskıya karşı galip gelecektir. 1 Mayıs barış, demokrasi ve güvenli bir gelecek için mücadele günüdür.Öncelikle alın teri için can vermiş tüm emekçilerimizi saygıyla anıyorum ve 1 Mayıs’ın, anlamına yakışır bir şekilde dostluk ve dayanışma havasında kutlanmasını diliyorum. Başta işçi, memur ve emekçiler olmak üzere bütün halkımızın Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlarım.

HAKAN IMIRGI(CHP Denizli Gençlik Kolları Başkanı)
“1 Mayıs emekçilerin büyük mücadeleler ve akıttıkları kanlarla kazandıkları hakların günüdür. 1977 yılı 1 mayısında bu uğurda yitirdiğimiz 34 canımızı saygıyla minnetle anıyoruz. Onların ışığı hala yolumuzu aydınlatmakta, direnişlerimize umut olmaktadır.
Soma’da, Ermenek’te, Şırnak’ta ve nice maden faciasında; inşaatlarda, ulaştırmada, tarımda ve neredeyse her meslek dalından iş cinayetlerinde yitirdiğimiz binlerce emekçinin hesabını yine emekçiler soracaktır. OHAL’le, siyasi baskıyla her türlü yasa dışı engelleme girişimleriyle sesimiz kısılmaya çalışılsa da yılmayacağız, korkmayacağız, direneceğiz. İşçilerin sömürülmediği, emeğinin hakkını alabildiği, uzun saatler köle gibi çalışmadığı, çalışırken ölmediği, insanca yaşayabildiği bir sistem hepimizin dileği; ve bizlerin görevidir. Türkiye’ye sözümüzdür. Yaşanacak bir Türkiye hayali olan herkesi, Denizli’de 1 Mayıs kortejinde “Dünyanın en uzun siyasi yürüyüşünü yapanların” saflarında birlik olmaya ve mücadele etmeye davet ediyoruz.
Saraylar, saltanatlar çöker, 1 Mayıs’lar durmaz sürer!”

UĞUR ERDOĞAN (Denizli Ticaret Odası Başkanı)
“Ülkemizin, özellikle son 15 yılda çalışanların hakları ve çalışma koşulları açısından nereden nereye geldiği, hepinizin malumudur. Bugünkünden daha da iyi bir düzen içinde, daha çok çalışarak, daha fazla üreterek, daha fazla ihracat yapıp daha fazla kazanarak, çocuklarımıza daha iyi bir gelecek hazırlamalıyız. Onlara daha güçlü ve güzel bir Türkiye bırakabilmeliyiz. Bu umutla, tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutluyor, sevdikleriyle nice sağlıklı ve mutlu günler görmelerini diliyorum.
Gece meydanlarda tarih yazan işçi kardeşlerimiz, uyumadan sabahladığı 16 Temmuz’da kaldığı yerden işinin başına geçmiş, çarkları döndürmüştür! Ne kadar övsek, övünsek azdır. Asil duruşuyla, diğer ülkelerdeki emsallerine örnek teşkil eden işçilerimizin özveri ve çalışkanlığı, Türkiye’yi şaha kaldırdı! 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı, işte bu duygularla kutluyoruz. Ülkemizin, özellikle son 15 yılda çalışanların hakları ve çalışma koşulları açısından nereden nereye geldiği, hepinizin malumudur. Bugünkünden daha da iyi bir düzen içinde, daha çok çalışarak, daha fazla üreterek, daha fazla ihracat yapıp daha fazla kazanarak, çocuklarımıza daha iyi bir gelecek hazırlamalıyız. Onlara daha güçlü ve güzel bir Türkiye bırakabilmeliyiz. Bu umutla, tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutluyor, sevdikleriyle nice sağlıklı ve mutlu günler görmelerini diliyorum.”

MÜJDAT KEÇECİ (Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı)
“İnsan hayatındaki en yüce değer emek ve alın teridir. Dünyada pek çok ülkede yüzyılı aşkın süredir, ülkemizde ise 1923 yılından beri 1 Mayıs kutlanmaktadır. 1 Mayıs emekçilerin, demokratik hak ve özgürlükleri için canları pahasına verdikleri mücadelenin simgesi olmuştur. Çalışanların hak ve taleplerini dile getirdikleri bugün, emeğin değerini ortaya çıkarması yönüyle de toplum hayatında yer edinmiştir. Bu vesileyle iş dünyası adına; güzel bir gelecek için, birliğin ve dayanışmanın en anlamlı günlerinden biri olan 1 Mayıs’ın, tüm çalışanlarımıza, ülkemize ve dünyaya barış, kardeşlik ve mutluluk getirmesini diliyorum.”

EMRE ERDOĞAN (TES Denizli Şube Başkanı)
“Bütün çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum. İlkemiz önce ülkemiz parolasıyla, başta devletimizin birliği ve bütünlüğü; milletimizin kardeşlik, huzur ve mutluluğu olmak üzere ‘Dik baş, tok karın, mutlu yarın’ diyerek kamu görevlilerimizin hak ve menfaatlerinin korunması ve geliştirilmesi için mücadele ediyoruz. Türkiye Kamu-Sen olarak mücadelemizin, devletimizin kuruluş felsefesine uygun bir biçimde, muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için olduğunu özellikle vurgulamak isterim. Bizler, ekmek kavgasının kutsallığına inanırız. Helal kazanç sağlarken hayatını kaybedenlerin şehitlik mertebesinde değerlendirilmesi de emeğin mübarek bir değer olduğunu ortaya koyar. Bu nedenle, alın terini akıtıp, evine ekmek götürme telaşında olan çalışanlarımızın, hak ettiği saygıyı görmesi ve emeğinin karşılığını alması gerekmektedir. Çalışanın hakkını alması için verdiğimiz mücadelede, sesimizin daha gür çıkması, sorunlarımızın gündeme getirilmesi ve çözüm yollarının bulunması konusunda 1 Mayıs’ın bizler için taşıdığı anlam ve değer son derece büyüktür. İçinde bulunduğumuz durum, yalnızca ülkemizin değil tüm dünyanın ortak sorunudur. Tüm çalışan örgütleri; hiç olmazsa yılda bir gün aralarındaki rekabeti, anlaşmazlıkları ve görüş ayrılıklarını bir kenara koyup, ideolojik amaçlar peşinde koşmaktan vazgeçip, yalnızca çalışanların sesi olmayı başarmalıdır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı