REKLAMI GEÇ

Rotary’de yeni dönem

Rotary’de yeni dönem

Dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşu olan Rotary, 2009- 2010 dönem başkanlarını ve projelerini belirledi. DGC’de yapılan toplantıyla yeni dönemdeki çalışmalarını aktaran Rotary bölge başkanları, projeler hakkında kamuoyuna bilgi verdi.

/ DENİZLİHABER / 2 Temmuz 2009 Perşembe, 16:36

Dünya genelinde 1 milyon 2 yüz bin üyesi ile en büyük sivil toplum örgütü unvanını kazanan ve yaptığı önemli çalışmalar ile adından sıkça söz ettiren Rotary, 2009- 2010 dönemi bölge başkanlarını belirledi. Yeni dönemde yapılacak olan çalışmalar ve sürdürülen projelerin hangi noktalara geldiği konusunda bilgi vermek amacıyla Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde toplantı yapan Rotary Kulübü üyeleri, dünya ve insanlar için yeni dönemde de önemli projelerin bulunduğunu belirtti.

Bu dönemde bölge olarak önemli çalışmalar yapılacağını belirten 2444. Bölge Federasyonu 2009-2010 Dönem Başkanı Selim Yegen, Rotary’in en önemli çalışmalarından birisinin çocuk felcini ortadan kaldırmak olduğunu ve dünya genelinde yapılan çalışmayla bunun ortadan kaldırıldığını belirtti. Temiz su, okuma yazma kursları ve temiz çevre, su tasarrufu gibi önemli projelerin döneme damgasını vuracağını belirten Yegen, “Rotary’in en önemli çalışmasından birisi çocuk felci ile ilgili olan projesidir. 1985’te başlayan bu proje 2012 yılında nihai amacına ulaşmış olacak ve dünya gelinde çocuk felci olayı yaşanmayacaktır. Bunun yanında son dönemlerde gündemde olan en önemli konu çevre ve sudur. Rotary bunun için de projeler geliştirdi ve bu projeleri hayata geçirmeye başladı” dedi.

2009-2010 Rotary Denizli Başkanı olan Mehmet Çakmak da, Denizli’de çevre ve okuma yazma kursu konusunda hazırlanan projelerin bu dönemde de devam edeceğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı