REKLAMI GEÇ

“Sadece, kıyafetler için para toplamaya izin verdik”

“Sadece, kıyafetler için para toplamaya izin verdik”

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli’nin, 23 Nisan törenleri için öğrencilerden para toplandığına yönelik açıklamasına, Denizli Valiliği’nden cevap geldi. Valilik, sadece öğrencilerin törende giyecekleri kıyafetler ve kullanacakları malzemeler için para toplanmasına olur verdiğini açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 3 Mart 2010 Çarşamba, 18:15

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, dün, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama törenlerinde kullanılacak öğrenci kıyafetleri, araç-gereç, ses-yayın cihazı, havai fişek gösterileri ve benzeri gider maliyetlerinin karşılanabilmesi amacıyla, okul yönetimlerinin öğrencilerden para toplamasını istediğini açıklamış ve buna tepki göstermişti.

Adıbelli’nin açıklamasına cevap, Denizli Valiliği’nden geldi. Valilik, konuyla ilgili çıkan haberler sonrası yaptığı açıklamada, “Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı ile Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, kutlama yönergesinin 6. maddesi “g” bendine göre, İl Kutlama Komitesi’nce, ilimizde ilköğretim ve ortaöğretimde eğitim ve öğretime devam eden öğrencilerden, fakir ve muhtaç öğrenciler dışında kalan ortaöğretim öğrencileri için 2 TL, ilköğretim öğrencileri için 1 TL toplanmasına karar verilmiştir. Toplanan bu paralar, törene katılan öğrencilerin kendi giydikleri bayram kıyafetleri ve öğrencilerin bayramda kullanacağı malzemeler için kullanılacaktır” denildi.

Denizli Valiliği’nden yapılan açıklamada, bayram törenlerinde yapılacak olan havai fişek gösterisi ve ses yayın cihazı gibi teknik konuların ve diğer gereçlerin ücretlerinin ise her milli bayram töreninde olduğu gibi, Denizli Valiliği İl Özel İdaresi ve Denizli Belediyesi tarafından karşılandığı belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Eğitim-İş’in açıklamasının da düşündürücü bulunduğu vurgulanarak, “Geçmiş yıllarda, geniş kapsamlı olur alınıp uygulanırken (kıyafet, ses cihazı, havai fişek, davetiye gibi), bu yıl Valiliğimizce verilen olur, yalnız öğrencilerin gösteri kıyafetleri ile sınırlandırılmış iken ve daha önceki yıllarda sendikadan hiçbir itiraz gelmemişken, bu yıl konu edilmesi düşündürücü bulunmuştur” dedi.

Valilikten yapılan açıklamanın başında, konuyla ilgili olarak çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilmesine rağmen, yapılan tüm açıklamaların sonunda, Valiliğin, sadece törende öğrencilerin giyeceği kıyafetler ve kullanacakları malzemeler için para toplanmasına olur verdiği ancak, Valilik oluru dışına çıkarak, okullara yazı gönderen bir İl Milli Eğitim Şube Müdürü bulunduğu gerçeği de doğrulandı ve “Hal böyle iken Valiliğimiz oluru dışına çıkarak okullara yazı gönderen İl Milli Eğitim Şube Müdürü hakkında da gerekli soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı