REKLAMI GEÇ

Sağlıkçılardan döner sermaye tepkisi

Sağlıkçılardan döner sermaye tepkisi

Türkiye Kamu-Sen Denizli İl Temsilcisi Rayif Kurşunoğlu, sıfırlanan döner sermayeye acil çözüm istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Şubat 2019 Perşembe, 10:01

Yazılı bir açıklama yapan Kurşunoğlu, hasta, muayene, ameliyat ile tetkik ve tedavilerde sürekli artış yaşandığını, çalışanın iş yükünün sağlık hizmetlerini bile etkileyecek noktaya ulaştığını belirterek, bu noktada çalışanların aldığı döner sermayelerin sürekli düştüğünü söyledi.

Döner sermayelerin çalışan kazanacak mantığı ile reklamı yapıldığını hatırlatan Kurşunoğlu, “Nerede bir açık veya eksik varsa bunu çalışanın döner sermayesi ile kapatılmaya çalışıldığı rahatsız edici bir durum yaşanmaktadır. Sorun adeta bir yara halini almıştır. Performansa dayalı döner sermaye sisteminin acilen yeniden düzenlenmesi gerektiğini defalarca dile getirdik. Bakanlıktan sistemin köklü bir şekilde değiştirilmesini istedik. Çalışanların sistemin merkezine alınmasını talep ettik. Sağlık Bakanlığı yetkilileri de yaptığımız görüşmelerde bu konuda yönetmelik çalışması yaptıklarını ifade etmişlerdi. Fakat aradan aylar geçmesine rağmen hala bu konuda somut bir adım atılmamıştır. Çalışanların artık sabrı kalmamıştır. Çünkü her hastaneden döner sermaye ek ödemeleri ile ilgili olarak çalışanların feryadı yükselmektedir” dedi.

Performansa dayalı döner sermaye ek ödemelerinin neredeyse sıfırlandığını dile getiren Kurşunoğlu, “Çalışanlar sabit ek ödemeye mahkum edilmişlerdir. Ekonomisini döner sermayesini de hesaba katarak yapan sağlık çalışanları mağdur olmuşlardır. 10 yıl önceki ücretlerin bile mumla arandığı bir sistem artık çökmüştür. Acil çözüm gereklidir. Döner sermayede kaybolup giden çalışanın emeği, alın teridir. İstenen de lütuf veya ekstra değil, sadece çalışanın hakkıdır. Bu hak teslim edilmelidir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı