REKLAMI GEÇ

Sakatları kullanarak rant sağlıyorlar

Sakatları kullanarak rant sağlıyorlar

Türkiye Sakatlar Derneği Denizli Şubesi Başkanı Osman Çiyancı, engellilere yardım toplama adı altında gazete ve dergi satanların, güvenlik güçlerine ihbar edilmesini istedi. Bu kişilerle uğraştığı için tehditler aldığını, hatta kendisine bıçak dahi çekildiğini söyleyen Çiyancı, “Duygu sömürüsü yaparak rant elde ediyorlar” dedi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 5 Mayıs 2014 Pazartesi, 13:25

Engelli vatandaşlara yardım adı altında gazete ve dergi satan kişiler, kapı kapı dolaşıyor. Toplanan bu paraların gerçekten ihtiyaç sahibi olan engellilere ulaşıp ulaşmadığı bilinmiyor. Türkiye Sakatlar Derneği Denizli Şubesi Başkanı Osman Çiyancı, bu kişilerin duygu sömürüsü yaparak rant sağladıklarını söyledi.

“BANA BIÇAK ÇEKTİLER”
Duygu sömürüsü yaparak kazanç sağlayan bu kişi ve organizasyonlarla sürekli mücadele ettiklerini belirten Çiyancı, bu nedenle tehditler aldığını hatta kendisine bıçak çekildiğini söyledi. Çiyancı, “Bizim amacımız engellileri tüketici değil, üretici bireyler olarak topluma kazandırmaktır. Bazı kişiler engellilere yardım adı altında vatandaşlara dergi ve gazete satarak bu satışlardan ayda ortalama yüz bin TL para topluyorlar. Ben de engel olmak istedim ancak üzerimize saldırdılar, bıçak çektiler. Bu tür duygu sömürüsü yapan kişiler bizlerin adını kullanarak binlerce TL rant elde ediyorlar. Geçtiğimiz zaman diliminde engelli derneği adına gazete ve dergi satıldığını öğrenince yanlarına gittim. Yaptıklarının yasal olmadığını söyleyip engel olmaya kalkınca üzerime saldırdılar, kaçarak kendimi zor kurtardım. Denizlilerden bu tür kişilere itibar etmemelerini istiyoruz” dedi.

İHBAR EDİN
Denizli Sakatlar Derneği ya da engelliler adına faaliyet gösteren başka bir kurumdan geldiklerini söyleyerek bağış toplayanların ihbar edilmesini isteyen Çiyancı, “Bu kişilerin polis ve jandarmaya, ya da derneğimizin 266 46 65 ile 0 533 779 84 29 nolu telefonlarına bildirilmesini istiyoruz. Vatandaşlarımız kesinlikle para vermesin ve bir şey satın almasın” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı