Sert “Duyarsızlığı anlamıyorum”

Son üç hafta içerisinde öğretmenlere yönelik, 12 yaralama ve darp hadisesinin gerçekleştirildiğini belirten Eğitim Bir-Sen Denizli Şubesi Başkanı Ahmet Sert, yaşanan saldırılar karşısında Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in duyarsız kaldığını ve durumu anlamakta güçlük çektiklerini söyledi.
/ DENİZLİHABER / 5 Mayıs 2012 Cumartesi, 14:34
Eğitim Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Ahmet sert, her hafta ortalama 4 öğretmenin şiddete uğradığını ve mağdur olduğunu belirterek, “Eğitim-Bir-Sen olarak öğretmenlerin hayatını tehdit eden şiddet olaylarına dikkat çekmek ve tepkimizi ifade etmek için bütün okullarda haftanın ilk günü İstiklal Marşı törenleri sonrası ilk derse girmeyerek ders boykotu gerçekleştirdik” dedi.
Öğretmenlerin yaşamını tehdit eden ve her geçen gün artarak devam eden şiddet olayları ile ilgili eğitimcilerin sahipsizlik duygusuna kapıldığını belirten Sert, “Öğretmenleri değersizleştiren ve hedef tahtasına oturtan yaklaşımlar ile öğretmenleri huzursuz eden darp ve yaralama hadiseleri sadece eğitimcilerin değil, başta Milli Eğitim Bakanı olmakla birlikte bütün toplumun ortak sorunudur. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in son 3 hafta içerisinde cereyan eden hadiseler karşısında duyarsız kalmasını anlamakta güçlük çekiyoruz. Yetkililerin, şiddetin faillerinin cesaretini kıracak şekilde kararlılık ortaya koyması gerekirken; şefkatin, merhametin ve fedakârlığın yaşayan abideleri olan öğretmenlere “Dövene elsiz, sövene dilsiz gerek” kabilinden sabır tavsiyeleri anlaşılır gibi değildir” dedi.