REKLAMI GEÇ

Şiddete tepki

Şiddete tepki

Denizli Emek, Barış ve Demokrasi Platformu, Belediye Sanat Merkezi önünde yaptığı eylemde, İsrail’in Filistin’e yaptığı saldırıları kınadı, Yunanistanlıların eylemine destek verdi ve Türkiye’de de polis şiddetine maruz kalındığını hatırlattı.

/ DENİZLİHABER / 30 Aralık 2008 Salı, 01:00

Polisin, son dönemde artan şiddet eğilimini eleştirmek amacıyla Belediye Sanat Merkezi önünde bir eylem düzenleyen Denizli Emek, Barış ve Demokrasi Platformu, İsrail’in Filistin’de sürdürdüğü vahşete de acilen bir son verilmesi isteminde bulundu.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Platform Sözcüsü Uluhan Ayran, aynı tür bir olayın kısa süre önce Yunanistan’da da yaşandığına dikkat çekti. Ayran, platform olarak Yunan halkının bu onurlu mücadelesine destek verdiklerini dile getirdi. Ayran, açıklamasına şöyle devam etti: “Bizim ülkemizde durum daha da içler acısıdır. 12 yaşındayken bedenine 13 kurşun sıkılan Uğur Kaymaz, hız yaptığı gerekçesiyle ensesinden kurşunlanan Baran Tursun, dergi sattığı gerekçesiyle kurşunlanarak felç bırakılan Ferhat Gerçek, sorumlular cezalandırılsın diye eylem yaptığı için işkenceyle öldürülen Engin Ceber ve daha niceleri, Yunanistan’da polis kurşunuyla can veren Alexandros Grigoropulos ile aynı kaderi paylaşmaktadır. Kapitalist sistem, krizi gerekçe göstererek işçileri işten atarak, ücretsiz izinler vererek, sigorta primlerini keserek halkımızı mağdur etmektedir. Kapitalist sistemin çelişkileri derinleştikçe daha da saldırganlaşmaktadır ve baskı aygıtı olan ordusunu yani polisini, kitle muhalefetinin üstüne sürmektedir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı