REKLAMI GEÇ

Şiddeti ‘birlikte gülelim”le protesto ettiler

Şiddeti ‘birlikte gülelim”le protesto ettiler

Denizli Kadın Platformu’nun düzenlediği Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde, kadınlar caddelerde yürüdü, meydanları doldurdu, kaşık çaldı ve “birlikte gülelim” diyerek, şiddeti protesto etti.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 8 Mart 2015 Pazar, 14:39

Denizli Kadın Platformu’nca düzenlenen ve bazı siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği Dünya Kadınlar Günü etkinliği, eski Valilik binası önünde başladı. Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından törene katılanlar Gazi Bulvarı’nda yürüyüşe geçti.

Ellerinde kadın cinayetlerini ve şiddeti protesto eden dövizler ile Türk bayrakları taşıyan kadınlar, yürüyüş boyunca da“Eteğimin Boyuna, Bedenime Dokunma”, “Kadın Cinayetleri ve Şiddete Son”, “Korkma Cesursun, Laiksen Özgürsün”, “Dünya Yerinden OynarKadınlar Özgür Olsa”, “Eşitlik İçin Yürümek Değil, Koşmak Gerek”, “Erkekler Kadınlarını Öldürüyor, Devlet Onu Koruyor” sloganları attı.

KAŞIKLI PROTESTO
Gazi Bulvarı’nda yürüyenlerin de destek verdiği kadınlar, Delikliçınar Meydanı’na geldi. Burada yürüyüşe katılan kadınlar adına basın açıklamasını Denizli Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Cennet Kasapoğlu yaptı.

Kasapoğlu, kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet olaylarındaki artışı dikkat çekerek, “ 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, New York’ta ‘eşit işe eşit ücret’ mücadelesi veren 129 kadının yanarak öldüğü gündür. Aradan 156 yıl geçmesine rağmen kadınlarımız hala yakılarak öldürülüyor. Hiçbir yol kat edilememiş” dedi.

ANONS

BİRLİKTE GÜLELİM
Konuşmanın ardından emekli öğretmen Zeynep Tekin, söz ve bestesi Hilâl Nesin’e ait olan “Birlikte Gülelim” şarkısını söyledi. Alanda bulunan kadınlar ise, kaşık çalarak kadın cinayetlerini ve şiddeti protesto etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı