REKLAMI GEÇ

Sivil toplum-AB Bürosu buluşması

Sivil toplum-AB Bürosu buluşması

Denizli Sanayi Odası AB Bilgi Bürosu, “2008 Avrupa Kültürlerarası Diyalog Yılı’ kapsamında, Denizlili sivil toplum kuruluşları ile biraraya geldi.

/ DENİZLİHABER / 4 Temmuz 2008 Cuma, 00:00

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu desteği ile faaliyet gösteren Denizli Sanayi Odası AB Bilgi Bürosu “2008 Avrupa Kültürler Arası Diyalog Yılı” kapsamında Denizlili sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi. STGM-DESGEP Yerel Destek Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya; Denizli Soroptimist Kulübü, GİKAD (Girişimci Kadınların Desteklenmesi Derneği), DESGEP (Denizli Sivil Toplum Kuruluşları Geliştirme Platformu ) – STGM (Sivil Toplum Geliştirme Merkezi), Kadın ve Çevre Derneği, Çivril Bozdağlılar Derneği, TOSYÖV Derneği, Yerel Gündem 21, AIDS ile Mücadele Derneği, KA-DER temsilcileri katıldı.

           

Denizli Sanayi Odası AB Bilgi Bürosu faaliyetlerinin tanıtılmasının ardından, AB Bilgi Bürosu Koordinatörü Ayda Koçak, ‘Avrupa ve Türkiye’de sivil toplum kuruluşları’ konulu bir sunum gerçekleştirdi. Sivil toplum kuruluşunun tanımından, AB aday ülkeler arasındaki sivil toplum diyaloğuna kadar birçok konuya değinen Koçak, STK’ların işbirliği içinde olmaları ve birlikte hareket etmelerinin büyük önem taşıdığını dile getirdi. DSO AB Bilgi Bürosu ve STK’ların birlikte gerçekleştirebilecekleri faaliyetler için örnekler sunan Koçak, STK’lardan gelen projelerle ilgili soruları da yanıtladı ve Avrupa Birliği ile ilgili her konuda büroyu ziyaret edebileceklerini ifade etti.

Toplantıda, DESGEP Koordinatörü-STGM Denizli Temsilcisi Diler Aslan da DESGEP’in kuruluşundan bu yana yapılan etkinlikleri bir sunumla anlattı. STGM ile oluşturdukları platform sayesinde, giderek daha etkili faaliyetler gerçekleştirdiklerini dile getiren Aslan, gelecek dönemde de sivil toplum kuruluşlarının daha fazla proje üreterek toplumun sorunlarına çözüm getirebilmek adına daha aktif olmaları gerektiğini söyledi. Aslan,DSO AB Bilgi Bürosu ile her zaman işbirliği içinde olmak istediklerini ifade etti.

Katılımcılar, sivil toplum kuruluşlarının karar mekanizmalarında yer alabilmelerinin önemine değinirken, katılımcı demokrasi için ortak hareket etmek gerektiğini dile getirdiler. Bunun için Türkiye’de henüz gerekli etkinliğe sahip olamayan STK’ların daha aktif, girişimci ve araştırmacı olmaları için çeşitli faaliyetler ve seminerler gerçekleştirilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı