REKLAMI GEÇ

Şoförlerden darbeye hayır yürüyüşü

Şoförlerden darbeye hayır yürüyüşü

Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odası darbe girişimini protesto etmek amacıyla “demokrasi yürüyüşü” düzenledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Temmuz 2016 Pazar, 18:16

İstiklal Caddesi Suluköprü mevkiinde toplanan şoför esnafı ellerinde Türk bayraklarıyla Delikliçınar Meydanı’na yürüdü. Esnaflar yürüyüş sırasında “Darbeye hayır” sloganları attı.

denizli-soforler-yuruyus-ic
Delikliçınar meydanında basın açıklaması yapan Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Köksal Semerci, askeri darbe girişiminin milletimizin hür iradesine saygısızlık olduğunu ve bu darbe girişimini en sert şekilde kınadıklarını belirterek demokrasiye her zaman sahip çıkılmasının vatandaşlık görevi olduğunu söyledi.

“MİLLETE SAYGISIZLIK”
Ülke ve millet olarak demokrasi ve özgürlükten vazgeçmelerinin mümkün olmadığını belirten Semerci, “Milletimiz her zaman milli iradeye sahip çıkmaya devam etmeli ve hür iradesinin başkaları tarafından silah zoruyla da olsa kullanılmasına izin vermemelidir. Bu darbe girişimini tanımıyoruz. Bu ülkemizin ve milletimizin birliğine yapılmış bir darbe girişimidir. Milet olarak tedbiri elden bırakmamalıyız. Milletimiz iradesine dün nasıl sahip çıktıysa bundan sonra da aynı kararlılıkla demokrasi ve hür iradesine sahip çıkmaya devam edip bu vatan hainlerine meydanı bırakmamalıyız” dedi.

Millete bundan sonra daha büyük görevler düştüğünü söyleyen Semerci, açıklamasını şöyle devam etti:

“Bu girişim terörden farksızdır. Bu girişimi Türk Şoför esnafı olarak asla kabul etmiyoruz. Bu halkın iradesine yapılmış bir saygısızlıktır. Halkın iradesiyle seçilmiş meşru hükümete karşı girişilen bu kanunsuz darbe girişiminin karşısında ve halkın hür iradesiyle seçtiği mevcut hükümetimizin yanındayız. Demokrasi ve Cumhuriyet aşığı bir millet olarak bu tavrımız nettir. Suçluların en kısa zamanda yüce adalet önüne çıkarılarak gerekeli cezaya çarptırılmaları artık kaçınılmazdır. Darbeler dönemi artık tarihe gömülmüştür.” 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı