REKLAMI GEÇ

Sokak köpekleri belediye ile hayvanseverleri karşı karşıya getirdi

Sokak köpekleri belediye ile hayvanseverleri karşı karşıya getirdi

Denizli Hayvan Dostları Derneği üyeleri, sokak köpeklerinin belediye ekiplerince toplanmasına karşı çıkarak, gece nöbetine başladı. Bu arada toplanan köpeklere kötü davranıldığı ve görevli nöbetçi veteriner hekimin yerinde olmadığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 16 Aralık 2015 Çarşamba, 12:36

Büyükşehir Belediyesi ile hayvanseverleri karşı karşıya getiren gelişmeler, dün akşam Ulu Cami karşısı, Atatürk ve Halk caddeleri başta olmak üzere birçok mahallede sokak köpeklerinin belediye ekiplerince toplandığının iddia edilmesiyle başladı. Vatandaşların şikayeti üzerine sokak hayvanlarının toplandığını öğrenen hayvanseverler ise gece sokak sokak dolaşarak hayvanlara sahip çıkmaya çalıştı.

denizli-sokaka-hayvanlari-belediye-topladi-hayvan-severler-karsi-cikti-ic

Denizli Hayvan Dostları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Gökçe, sokak köpeklerinin toplanmasıyla ilgili aldıkları şikayetler üzerine bir araştırma yaptıklarını ve toplanan köpeklerin Büyükşehir Belediyesi’ne ait klinikte tutulduğunu belirlediklerini ifade etti. Gökçe, daha sonra Çınar Polis Merkezi’ne giderek, ilgililer hakkında şikayetçi oldu. Gökçe, şikayetiyle ilgili şu ifadeyi verdi:

“15 Aralık günü sokakta şüpheli köpeklerin belediye ekipleri tarafından toplanıp, Sümer Mahallesi eski Çal Caddesi’nde bulunan kliniğe götürülmüş olduğunu öğrendim. Bunun üzerine Sokak Hayvanları Kiniği’ne gittim. Burada 8-10 köpeğin padok tabir edilen küçük odalara kapatılmış olduklarını gördüm. Bunun üzerine belediyenin nöbetçi veteriner hekimine ulaşmaya çalıştım. Telefona belediyenin köpek toplama ekibinde görevli bir kişi çıktı. Bana nöbetçi veteriner hekimin sabah geleceğini söyledi.

Veterinerin nöbet yerinde bulunması, hayvanlarla ilgilenmesi, gerekli müdahaleleri yaparak hayvanların alındığı yere bırakılmalarını sağlaması gerekiyor. Toplanan sokak hayvanları iğneyle uyuşturularak alınması, klinikte ıslak beton zemine konulması onlar için hayati tehlike yaratmaktadır. Bu hayvanların bir an önce buradan çıkarılmaları gerekmektedir.

Nöbet yerinde bulunmayan, telefonla çağrılmasına rağmen gelmeyen, kliniğe kapatılan köpeklerle ilgili görevini yapmayan nöbetçi veteriner hekim hakkında davacı ve şikayetçiyim.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı