REKLAMI GEÇ

“Sorumlu siyasi iktidardır”

“Sorumlu siyasi iktidardır”

Eğitim İş Sendikası Denizli Şubesi Başkanı Kadem Özbay, Diyarbakır Lice’de Türk bayrağına yapılan saldırının, sözde barış süreci adı altında verilen tavizlerin sonucu, sorumlusunun da siyasi iktidar olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Haziran 2014 Perşembe, 09:50

Eğitim İş Sendikası Denizli Şubesi Başkanı Kadem Özbay, yaptığı yazılı açıklama ile Diyarbakır Lice’de Türkü bayrağına yapılan saldırıyı kınadı. Bayrağın ulusal ve uluslararası alanda bağımsızlığın sembolü olduğunu belirten Özbay, “Farklı kültürlerin, insanların ve düşüncelerin bir arada yaşayışının yani toplumsal var oluşun ve özgürlüğün kanıtı olan bu değere sahip çıkmak herkesin görevi ve sorumluluğudur. Ancak bayrağa gösterilen saygı yalnızca gönderde dalgalanması ile gururlanmak değildir. Ülkenin her bir parçasının emperyalistlere peşkeş çekilmesine, vatan topraklarının parsel parsel satışına, yaşadığın yerde sebepsiz toprağa verdiğin insanların sayısında dünya lideri oluşuna seyirci kalarak olamaz” dedi.

Siyasi iktidarın, Türk bayrağına yapılan bu saygısızlıkta sorumluluk almadığı gibi kamufle etmeye çalıştığını belirterek, “Bu saygısızlığı türlü bahaneler ile kamufle etme derdinde olanlar, durumu kınayamayacak kadar bile ihanet içine düşenler, hangi maskeyi takarlarsa taksınlar ideolojilerinin esasının ayrıştırma olduğunu ve hainliklerini gizleyemeyeceklerdir. Ülke toprakları içinde bayrağı ele geçirilebilen hatta paçavra gibi davranılabilen bir ülke çoktan bağımsızlığını ve bir arada yaşam şartlarını da kaybetmiş demektir. Sebep veya sonuç değerlendirmemizin cevabı her ne olursa olsun bayrağın yerlerde sürünmesine yol açanlar hukuki zeminde bedelini ödemelidir. Sözde barış süreci adı altında başlatılan, işbirlikçi akiller ile taçlandırılan süreçte bölgenin idari ve kolluk yetkililerine “en ufak bir olay yaşanmayacak, benden izinsiz müdahalede bulunana bedelini ödettiririm.” diyenlerin durumdan kendilerine pay çıkarmayışları bayrak, onur ve şeref kavramlarıyla aralarındaki mesafenin de kanıtı olarak görülmelidir. Ülkemde yaşanan nice eylemlerde kolluk görevlilerinin gaz bombasıyla, plastik veya gerçek mermiyle acımasızca müdahale edişine onay verip, emri ben verdim diyerek kabaranlar daha dün gibi aklımızdayken, ölümlere, yaralanmalara ve yaşanan acılara rağmen kolluk görevlilerimiz destan yazdılar diyebilecek kadar insani değerlerden uzaklaşanlar ve onun şakşakçısı soytarılarını da unutmadan süreci değerlendirmek gerekir. Ve merak ediyoruz;

Toplumun büyük bir kesimini öteki yapabilen, muhalif her seste halkı terörist ilan eden, ellerinde bayrak olanlara bile sürecimize zarar verir diye engel olanlar, gelinen bu süreçte sorumlu tutulmayacaklar mı? Her şeyi hesap edebilir, resmin bütününü herkesten daha iyi görebilir olduğunu iddia eden bu zatlar kendilerine karşı olan her sesi bilmem ne lobisi ve hain ilan edebilirken tavizleri ve bu zamana kadar yaptıkları ile ayaklar altına aldıklarını söyledikleri milliyetlerin çatışması sürecini tetikleyebileceklerini tahmin edemeyecek kadar akıl tutulması mı yaşamışlardır?” dedi.

Yaşananların sorumlusunun siyasi iktidar olduğunu belirten Özbay, “Ülkede yaşanan tüm bu acıların ve kabullenemediklerimizin birinci dereceden sorumlusu siyasi iktidardır. Bayrak o topraklar üzerinde yaşayan herkes için onurdur. Bu onuru temsil edemeyecek ve taşıyamayacak olanlar da derhal gereğini yerine getirmelidir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı