REKLAMI GEÇ

Susayan Türkiye’ye Rotary yardımı

Daha sağlıklı bir su politikasına katkıda bulunmak için Pamukkale Rotary Kulübü, Doğa Derneği ve Teraspark’ın ortaklaşa ‘Susayan Türkiye’ isimli konferansın tanıtımı, Denizli Basın Merkezi’nde yapıldı. ‘Kuraklık’ sorunun tartışılacağı konferans, Güven Ekin’in sunumuyla gerçekleştirilecek.

/ DENİZLİHABER / 8 Kasım 2007 Perşembe, 01:00

Uzun bir süredir ülkemizin yaşadığı susuzluk sorununa dikkat çekmek için ‘Susayan Türkiye’ isimli bir konferans düzenleyecek olan Pamukkale Rotary Kulübü, Doğa Derneği ve Teraspark, git gide artan kuraklık tehdidine karşı ortak hareket etme kararı aldı. Daha sağlıklı bir su politikasına katkıda bulunmak adına 12 Kasım Pazartesi günü PAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan konferansın tanıtımını yapan Pamukkale Rotary Kulübü Başkanı Cengiz Alptekin ve Teraspark Genel Müdürü Korhan Solakoğlu, önlem alınmadığı takdirde kuraklık sorunun ciddi boyutlara ulaşacağına dikkat çekti.

Hiç kimsenin ve hiçbir kurumun susuzluk sorununa karşı duyarsız kalmaması gerektiğinin vurgulandığı toplantıda konuşan Pamukkale Rotary Başkanı Cengiz Alptekin, susuzluk sorunun giderek ciddi boyutlara ulaşmaya başladığını ve gelecekte, petrol savaşları yerine su savaşları çıkacağını söyledi. Az gelişmiş ve korunması zayıf ülkelerin kuraklıktan daha çok etkileneceğini belirten Alptekin, hiç kimsenin bu konuda hazırlıksı ve ihmalkâr bir tutum içinde olmaması gerektiğinin de altını çizdi. Alptekin, “Susuzluk ve nedenleri, yalnızca şehirlerde yaşayan insanların ihtiyacını karşılama düzeyinde görülmemelidir. Tarım, sanayi ve benzeri alanlardaki su kullanımı hangi seviyede ve hangi teknoloji ile nasıl gerçekleştirilmektedir? İşte bu konuları bir kez daha hatırlatmak ve daha sağlıklı bir su politikasına katkıda bulunmak için bu konferansı düzenliyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı