REKLAMI GEÇ

Tam Gün Yasası’na tepki

Tam Gün Yasası’na tepki

Denizli Tabip Odası Genel Sekreteri Ümit Nurhan: “Tam Gün Yasası çıkarsa, kamu ve üniversite hastanelerinden gelecek istifalarla hekim açığı artacaktır” dedi.

/ DENİZLİHABER / 24 Haziran 2009 Çarşamba, 15:43

Denizli Tabip Odası Genel Sekreteri Ümit Nurhan, Tam Gün Yasası’nın çıkması halinde, kamu ve üniversite hastanelerinden gelecek istifalarla hekim açığının artacağını bildirdi.

Denizli Tabip Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Denizli Şubesi, Gazeteciler Cemiyeti’nde ortak basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Nurhan, Tam Gün Yasası’nın, hastaneleri işletme haline getirme ve sermayeye örgütsüz, güvencesiz, ucuz hekim iş gücü yaratma yasası olduğunu savundu.
Yasanın, Kamu Hastane Birlikleri Yasası ile birlikte değerlendirildiğinde, sağlıkta özelleştirmenin geldiği noktayı gösterdiğini belirten Nurhan, ”Bıçak parası ve ek ödemeyi kaldırma çabası gibi gösterilmeye çalışılan bu yasa, ek harcamaları halkın cebinden düzenli ve sürekli olarak alma yasasıdır” dedi.

Nurhan, yasanın çıkması halinde, işyeri hekimlerinin durumunun da belirsizliğe düşeceğini ileri sürerek, döner sermayesi olmayan kurumlarda çalışan hekimlerin, maaşta iyileştirme olmadığı ve döner sermaye gelirleri olmadığı için bu yasa kapsamı dışında kaldığını savundu.

Basın açıklamasında, Denizli Tabip Odası Başkanı Ersin Çağırgan ve SES Denizli Şube Başkanı Şenol Akyol da hazır bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı