REKLAMI GEÇ

Tefenlili: Bu uçak seferleri Denizli’ye indirilen darbedir

Tefenlili: Bu uçak seferleri Denizli’ye indirilen darbedir

Türk Hava Yolları’nın (THY) yaz saati uygulaması nedeniyle uçak seferleri saatinde yaptığı değişiklik tepki çekti. Denizli Platformu Sözcüsü İbrahim Tefenlili, yeni düzenlemenin turizm ve ihracat potansiyeline darbe vuracağını belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Mart 2016 Cuma, 15:48

Denizli Platformu Sözcüsü İbrahim Tefenlili, Denizli-İstanbul arasındaki uçak seferleriyle ilgili yaptığı açıklamada, Denizli’nin Türkiye’nin en çok ihracat yapan 8. ili olduğuna dikkat çekerek, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale ile de ülke turizmine en çok katkı sağlayan illerden birisi olduğunu vurguladı.

Açıklamasında, “Gerek ihracat anlamında, gerekse turistik anlamda büyük öneme sahip olan ilimiz için, Türk Hava Yolları’nın 28 Mart 2016 itibariyle uygulanmaya başlanacak sefer saatleri Denizli iş dünyasını çok olumsuz etkileyecektir” diyen Tefenlili, şunları kaydetti:

“Türk Hava Yolları’nın 28 Mart 2016’dan itibaren geçerli olacak olan İstanbul, Atatürk Hava Limanı’ndan sabah 05.00 ve öğleden sonra 16.10 hareket saatli uçaklar, ilimizin turizm potansiyeline darbe vuracağı kadar, yatırım ve özellikle ihracat potansiyeline de darbe vuracaktır.

Biz Denizlili iş insanları oldukça iyi biliyoruz ki yurtdışı bağlantısı kurulamaması, havaalanında bekleme süresinin uzunluğu gibi sebeplerle yurtdışı müşterilerimiz bu uçakları tercih etmeyecektir. Aynı sebepler, gerek termal tesislerimize gerekse Pamukkale’mize gelen yabancı turistleri de olumsuz etkileyecek ve ilimizi tercih edilebilir olmanın dışına çıkaracaktır.

Denizlili iş insanları için de söz konusu uçaklar, saatler sebebiyle kullanılabilir değildir. Zira birçok iş insanımızın tercih ettiği günübirlik İstanbul ziyaretleri, bu saatler ile imkânsız hale gelmiştir. Sizin de tahmin edebileceğiniz üzere, İstanbul şartlarında, bir iş insanının öğleden sonra 14.00’e kadar işini bitirerek dönüş yolculuğuna geçmesi imkan dâhilinde değildir.

Denizli iş dünyasının sesi olan Platformumuz aracılığıyla, Türk Hava Yolları’ndan, İstanbul – Denizli – İstanbul uçak sefer saatlerinin tekrar gözden geçirilmesini, en azından kış tarifesinde olduğu gibi bırakılmasını talep etmiş, aksi halde Denizli iş dünyasının bu değişiklikten olumsuz etkileneceğini bildirmiş bulunmaktayız. Siz değerli halkımıza ve iş dünyamızın temsilcilerine konunun takipçisi olacağımızı bildirir, desteklerinizi bekleriz.”

denizli-2016-thy-ucak-seferleri-saati-degisti-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı