REKLAMI GEÇ

Tekel isçilerine oturma eylemi desteği

Tekel isçilerine oturma eylemi desteği

KESK’e bağlı sendikalara üye bir grup ve bazı siyasi partilerin temsilcileri, Tekel işçilerine destek amacıyla oturma eylemi düzenledi.

/ DENİZLİHABER / 27 Şubat 2010 Cumartesi, 18:19

KESK’e bağlı sendikalara üye bir grup ve bazı siyasi parti temsilcileri, Tekel işçilerine destek amacıyla oturma eylemi düzenledi. Delikliçınar Meydanı’ndaki eylemde, ”4-C’ye, 4-B’ye, güvencesiz çalışmaya hayır”, ”Fabrikalar tarlalar, siyasi iktidar her şey emeğin olacak”, ”Üreten biziz, yöneten de biz olacağız”, ”İşçiyiz, emekçiyiz, kazanacağız” Sloganlar atarak Tekel işçilerine destek veren grup daha sonra oturarak hükümeti ıslık çalarak protesto etti.
Siyasi iktidarın Tekel direnişine yönelik gözdağı ve tehditleri olduğunu iddia eden KESK dönem sözcüsü Şenol Akyol, “Bugün siyasi iktidarın TEKEL direnişine yönelik gözdağı ve tehditlerine karşı TEKEL işçileriyle birlikte göğsümüzü germek için buradayız. Buradan herkese bir daha ilan ediyoruz. Tekel işçisine yönelik her müdahale, bize yönelik bir müdahaledir. Tüm emekçilere, tüm emekten yana güçlere yönelik bir müdahaledir. Olası bir müdahaleye hep birlikte göğüs gereceğiz. Tüm ülkede hep birlikte karşı koyacağız. Tekel direnişinin bir kez daha açıkça gösterdiği bir gerçeği artık herkes kabullenmelidir. Bu halk, bu toplum özelleştirme istemiyor, taşeronlaştırma istemiyor. Emekçiler güvencesiz işlerde sefalet ücretine bir ömür tüketmek istemiyor. 4/C’yi 4/B’yi istemiyor. Siyasi iktidara soruyoruz. Peki bu kadar özelleştirme yaptınız ülkenin dış borcu azaldı mı. Yüzlerce fabrikayı, işletmeyi, limanı, enerji dağıtımını özelleştirdiniz, peki bu ülkenin okul ihtiyacını, hastane ihtiyacını azaltabildiniz mi? Çocuk ölümleri oranını geri mi çektiniz elde ettiğiniz gelirle. Gelir dağılımını düzeltebildiniz mi? Asla! Yaptığınız sadece özelleştirme gelirleriyle kendi verdiğiniz bütçe açıklarını kapatmak, borç faizi ödemek o kadar. Özelleştirme nedeniyle insanları aşından işinden ettiniz. İflas politikalarıyla ülkeyi krize soktunuz. Yıllardır emekçilerin halk mücadelesine sırtınızı çeviriyorsunuz. Kuralsız çalıştırmayı bir kural haline getirmek istiyorsunuz. Taşeronlaştırmayla emekçilerin gelirlerini tırpanlamayı marifet biliyorsunuz. Bu ülkeyi emekçilerin güvencesiz işlerde ömür tükettiği, işsizliğin sokaklarda hüküm sürdüğü, çalışan yoksullar ülkesi yapmanıza izin vermeyeceğiz” dedi. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı eylem, olaysız sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı