REKLAMI GEÇ

TES’den ‘öğretmende kalite’ diyen Bakan’a tepki

TES’den ‘öğretmende kalite’ diyen Bakan’a tepki

Türk Eğitim Sen (TES) Denizli Şube Başkanı Turgay Demirtaş, “öğretmen kaliteli olursa ürünü de öğrencisi de kaliteli olur” diyen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ı bu sözlerinden dolayı eleştirdi. Demirtaş, “Bakan’ın öğretmenlerin kalitesinin artması söylemini Türk Eğitim-Sen olarak kınıyoruz” açıklamasını yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Haziran 2016 Cuma, 12:15

TES Denizli Şube Başkanı Turgay Demirtaş, yaptığı açıklamada, bugün sona eren 2015-2016 eğitim-öğretim yılını değerlendirdi. Kabine değişikliğiyle Milli Eğitim Bakanlığına atanan İsmet Yılmaz’a başarılar dileyen Demirtaş, beklentilerini “Umuyoruz ki Bakan Yılmaz dönemi, eğitimdeki sendikal görünümlü paralel yapılanmayı, ikircikli anlayışları, torpili, yandaş furyasını, baskıyı, ötekileştirmeyi sona erdirir ve bu dönemde eğitimin asıl meselelerine çözüm üretilir. Bakan’ın tabi tüm bunları başarabilmesi için eğitimde dümeni ele alması, kararları paralel çetelerden bağımsız, eğitimin menfaatlerini düşünerek alması gerekmektedir” sözleriyle dile getirdi.

MEB’E PARALEL YAPI HAKİM
Paralel yapının Nabi Avcı döneminde Milli Eğitim Teşkilatı’nda ağırlığını iyiden iyiye hissettirdiğini söyleyen Demirtaş, “Paralel çeteler, şu anda MEB’in başındaki en büyük beladır. MEB taşra teşkilatında hâkimiyeti kaybetmiş bir görüntü içerisindedir. Taşra teşkilatı paralel bir yandaş sendikanın adeta eline teslim edilmiştir, eğitim çalışanları baskıya, tehdide, şantaja maruz kalmıştır. Bu paralel çetelerin işaret ettiği isimler ya makamlara getirilmekte ya da yerlerinden edilmektedir. Öncelikle bundan kurtulmak, eğitimi paralelcilerin değil Bakan’ın yönetmesini sağlamak son derece önemlidir” ifadesini kullandı.

“OKULLAR İYİ YÖNETİLMİYOR”
Okul yöneticiliğinde torpilin had safhaya ulaştığını iddia eden Demirtaş, “Eğitimimiz ne çektiyse torpille makamlara getirilen insanlardan, ayrımcılıktan, adam kayırmacılıktan çekti. Son olarak ‘anasının ak sütü gibi helal olsun’ denilen, başarılarıyla okullarından söz ettiren okul yöneticileri bir gecede koltuklarından edildi, yerlerine kula kulluk yapan, biat kelimesini hayatının anlamı yapan, candaş, yandaş ordusu getirildi. O günden bugüne okullarımız iyi yönetilmiyor, çalışanlar arasında ayrımcılık yapılıyor, başarı yerini başarısızlığa bırakıyor” dedi.

Demirtaş, görevlerinden alınan okul yöneticilerinin açtığı davaların sonuçlandığını, ancak yargı kararlarının okul yöneticileri lehine çıkmasına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu kararları uygulamamakta direndiğini kaydetti.

EĞİTİMİN SORUNLARI
Eğitimde yaşanan diğer sorunlara da aktaran Demirtaş, “Eğitimizdeki sorunlar elbette yukarıda saydığımız konularla sınırlı değildir. Kalabalık sınıflar, devlet okullarına yeterli miktarda ödenek ayrılmaması ve bundan dolayı kırık camı, sırası, lavabosu, tuvaleti olan, kütüphane ve laboratuvardan yoksun okulların sayısının fazla olması, hizmetli yetersizliği nedeniyle okullarımızın hijyenik olmaması, okullarda salgın hastalıklar yaşanması, devlet okulları yerine özel okullara teşvik verilmesi, öğretmenlerin itibarının ayaklar altına alınması, öğretmenlere yönelik şiddetin önüne geçilememesi, eğitimde kalite problemi yaşanması, okullaşma oranlarının yüzde 100 düzeyine ulaşamaması da eğitimin diğer önemli sorunlarındandır” diye konuştu.

BAKAN YILMAZ’A ELEŞTİRİ
“Öğretmenlerde kalite problemi” tartışmaları ve bu konuda Bakan Yılmaz’ın yaptığı açıklamaya da TES Şube Başkanı Turgay Demirtaş, sözlerine şunları ilave etti:

“Şunu da söylemeden geçemeyeceğiz; öğretmenlerin kalite problemi olduğunu düşünenler, öğretmenlerden kaynaklı olmayan tüm bu sorunları nasıl görmezden gelmektedir. Dolayısıyla Bakan Yılmaz’ın daha koltuğuna yerleşmemişken ‘öğretmenlerin kalitesinin artmasına ilişkin’ diye getirdiği söylemini Türk Eğitim-Sen olarak kınıyoruz. Bu açıklama şık olmamış ve öğretmenlerimizi yaralamıştır. Bakan Yılmaz bu açıklamasıyla dolaylı olarak öğretmenlerin kalitesiz olduğunu ima etmiştir.”

e Türk bankalarını tercih ediyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı