REKLAMI GEÇ

THK’dan vakfa 58 bin YTL

THK’dan vakfa 58 bin YTL

Türk Hava Kurumu Denizli Şubesi, 2007 yılı fitre ve zekatlarından elde edilen 58 bin 391 YTL’lik bağış çekini, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Denizli Şubesi’ne iletilmek üzere Vali Yavuz Erkmen’e takdim etti.

/ DENİZLİHABER / 5 Kasım 2008 Çarşamba, 01:00

Türk Hava Kurumu Denizli Şubesi Başkanı Hüseyin Köseoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Vali Yavuz Erkmen’i makamında ziyaret etti. 2007 yılı fitre ve zekat gelirlerinden elde edilen ve kanunen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na düşen pay olan 58 bin 391 YTL’lik çeki Vali Erkmen’e takdim eden Türk Hava Kurumu Denizli Şubesi Başkanı Hüseyin Köseoğlu, kuruluş amacı Türk havacılığını geliştirmek olan Türk Hava Kurumu’nun topladığı bağışların yüzde 50’sini paydaş kuruluşlarla paylaştığını belirtti. Köseoğlu, “2007 yılında Denizli merkezde elde ettiğimiz toplam 116 bin 782 YTL’lik fitre ve zekat gelirinin 58 bin 391 YTL’lik kısmını paydaş bir kurumumuz olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza vermekten mutluluk duyuyoruz. Bundan sonraki dönemlerde de elde ettiğimiz gelirlerden bu kurumumuza düşen payları aktaracağız” dedi.

Vali Yavuz Erkmen, Türk Hava Kurumu’nun, Ulu Önder Atatürk’ün talimatıyla kurulduğunu ve kurulduğu günden bu yana havacılığın gelişimi noktasında önderlik ettiğini belirtti. Erkmen, “Türk Hava Kurumu havacılığın gelişimine destek verirken, başka bir geliri olmadığı için vatandaşlarımızın bağışları ve yardımları ile ayakta duruyor. Fitre, zekat ve kurban derisi gibi bağışlardan gelen gelirlerin yüzde 50’sini Sosyal Yardımlaşma gibi, Çocuk Esirgeme Kurumu gibi, Kızılay gibi, Diyanet Vakfı gibi kurumlara veriyor. Arkadaşlarımız vasıtası ile tüm Denizli halkına teşekkür ediyorum. Onların bağışlarından elde edilen gelir yine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız aracılığıyla fakir ve muhtaç insanlarımıza ulaştırılacak. Türk Hava Kurumu’nun bundan sonraki dönemde yapacağı çalışmalarda başarılar diliyorum” diye konuştu. Vali Erkmen,  Türk Hava Kurumu Denizli Şubesi Başkanı Hüseyin Köseoğlu’nun kendisine takdim ettiği çeki alarak Denizli Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı Fatih Işık’a teslim etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı