REKLAMI GEÇ

Türk Büro-Sen’i isyan ettiren atama

Türk Büro-Sen’i isyan ettiren atama

Denizli Sosyal Güvenlik Kurumu’na yapılan sınavsız atamaları eleştiren Türk Büro-Sen Denizli Şubesi, SGK hizmet binası önünde basın açıklaması yaptı. Şube Başkanı İsmail Maral, iki farklı atamadan dolayı kurumlarda huzurun bozulduğunu ileri sürdü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Eylül 2015 Çarşamba, 15:47

Türk Büro-Sen Denizli Şubesi üyeleri SGK Hizmet binası önünde yaptıkları basın açıklamasında, kurumlara iki farklı atama yapıldığını bunun da huzuru bozduğunu ileri sürdü.

Türk Büro-Sen Denizli Şube Başkanı İsmail Maral, SGK il müdürlüğüne sınavla atama yapılırken, Büro Memur-Sen Denizli Şube Başkanı’nın sınavsız şef kadrosuna atanmasını eleştirerek, “Yeter, Bıktık artık, Kamu kurumlarında iki farklı şekilde atama ile kamu kurumlarında ne huzur kaldı, nede çalışma barışı. Daha önceleri defalarca uyardık açıklamalar yaptık. Kamuda çalışma barışı tehlikede dedik, dinleyen yok, soran yok, uyarımızı dikkate alan yok. Beyler bir kurumda hem sınavla müdür ataması, hem de sınavsız müdür ataması kabul edilebilir mi?” diye sordu.

Denizli’de de bir çok kamu kurumunda bu atamaların yapıldığını belirten Maral, “Denizli SGK İl Müdürlüğünde sınav açılmış, bazı müdürlük kadrolarına sınavı kazanan arkadaşlardan müdürlerimiz atanmıştır. Tamam şimdi hak yerini buldu derken, sınavsız il müdür yardımcısı ataması yapıldı. Kurumda Denizli Büro Memur sendikasının başkanı sınavsız bu kadronun şanslı talihlisi oldu. Şanslı talihli diyoruz. Çünkü kurumda çalışanların neredeyse yarıya yakını bu kadroya atanabilecekken talih bu arkadaşa güldü” dedi.

SGK Şef kadrosuna sınavsız olarak atanan Sendika başkanına, “Yaklaşık 4 ay önce şef kadrosuna sınavla gelmeniz mi doğruydu?, Sınavsız müdür olmanız mı doğrudur? Atandığınız müdür kadrosuna da kurumun sınav açarak atama yapması mı doğru? yoksa sınavsız atama mı doğru?” diye soran Maral, siyasilere de şu soruları yöneltti:

“Siyasilere soruyoruz. İktidara soruyoruz. Bu tür atamaları siz doğru buluyor musunuz? Şimdi daha net anlaşılıyorki Memur-Sen’in toplu sözleşmelerde memuru hükümete neden sattığı niçin sattığı aşıkardır. Demek ki toplu sözleşme görüşmelerinde tüm çalışanların değil hatta memur Sen’in üyelerin de değil yönetim kadroların çıkarları için görüşme yaptığı 2,5 milyon memurun toplu sözleşme masasında meze yapıldığı ortaya çıkmıştır.” 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı