REKLAMI GEÇ

Oktay ‘Yasa beklentilere cevap vermiyor’

Oktay ‘Yasa beklentilere cevap vermiyor’

Türk-İş Denizli İl Temsilcisi ve TEKSİF Denizli Şube Başkanı Recep Oktay, Zonguldak’ta maden ocağında yaşanan facianın, büyük umutlarla çıkarılan İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nın beklentilere cevap veremediğinin bir göstergesi sayılması gerektiğini ileri sürdü.

/ DENİZLİHABER / 9 Ocak 2013 Çarşamba, 13:30

Türk-İş Denizli İl Temsilcisi ve TEKSİF Denizli Şube Başkanı Recep Oktay, Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında, sekiz işçinin metan gazından etkilenerek hayatlarını kaybetmesi nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Oktay, işsizlik ve yoksulluğun, ülkeyi ucuz emek cennetine çevirdiğini, yurttaşlara iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin alınmadığı ortamlarda, güvencesiz, örgütsüz çalışmanın dayatıldığını, bu durumun da can kayıplarını içeren ölümcül kazaları beraberinde getirdiğini ileri sürdü. Bu olumsuz tablodan en fazla etkilenenlerin başında maden işçilerinin geldiğini savunan Oktay, Kozlu Müessesi’nde taşeron olarak çalışan sekiz işçinin hayatını kaybetmesinin yeterli denetim yapılmadığını gözler önüne serdiğini iddia etti.
Oktay “Yaşanan facia, büyük umutlarla çıkarılan İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nın beklentilere cevap veremediğinin bir göstergesi sayılması gerektiğini ileri sürdü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı