REKLAMI GEÇ

Türk-İş’ten TEKEL işçilerine destek

Türk-İş’ten TEKEL işçilerine destek

Türk-İş Denizli İl Temsilcisi Recep Oktay, hükümetin, çalışanların hak ve taleplerine karşı duyarsız davrandığını ileri sürdü.

/ DENİZLİHABER / 25 Aralık 2009 Cuma, 17:29

TEKEL işçilerinin eylemine destek vermek amacıyla Türk-İş Denizli İl Temsilciliği’nde basın toplantısı düzenleyen, Türk-İş Denizli İl Temsilcisi Recep Oktay, “Türkiye’de çalışma yaşamına ilişkin yaşanan tüm sorunların sorumlusu hükümettir. Bugün Türk-İş Genel Merkezi’nin önünde devam eden TEKEL işçilerinin mücadelesi 11’inci günündedir. Sadece TEKEL işçileri değil, özelleştirmeye, kapatmalara ve işsizleştirmelere muhatap tüm işçiler, huzursuz ve endişelidir. İstanbul’da Belediye-İş Sendikamıza üye itfaiye işçileri, yeni yıl itibariyle işsizlikle karşı karşıyadır. Şeker işçileri, Türkşeker’in özelleştirilmesi ile birlikte akibetinin ne olacağını bilmemektedir. Yine Selülöz-İş Sendikamızın örgütlü olduğu Taşucu Kağıt İşletmeleri’nin kapatılması üzerine mağduriyet yaşayan işçilerimiz 4-C statüsüne mahkum edilmeye çalışılmaktadır. Bugün, emekçilerin Türkiye’nin dört bir yanında verdiği mücadele ekmek mücadelesidir. Yani eve giren paranın, sofraya konan yemeğin mücadelesidir. Emekçiler, çocuklarını okula gönderebilmenin, hastalarına ilaç alabilmenin, ev kirası ödeyebilmenin, gaz alabilmenin, elektrik, su faturalarını ödeyebilmenin mücadelesini vermektedir. Elbette tüm bunlar insanın temel ihtiyaçlarıdır. Ama ne yazık ki bugünün Türkiye’sinde, emekçiler, temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için bir işe, bir gelire sahip olmak için mücadele etmek zorunda kalmaktadırlar” dedi.

KINIYORUZ
Hükümeti işçileri küçümser yaklaşımını kınadıklarını belirten Oktay, şöyle konuştu: “Üstelik bu ekmek mücadelesinde güvenlik güçlerinin sert müdahalesi ile karşılaşmaktadır. Ankara Abdi İpekçi Parkı’nda TEKEL işçilerine, milletvekillerinin gözleri önünde su ve biber gazı sıkılmıştır. İstanbul’da işsiz kalmamak için, yani yine ekmek parası için sesini duyurmaya çalışan Belediye-İş Sendikamıza üye itfaiye işçilerine yine su ve biber gazı ile müdahale edilmiştir. Bizler, bu şiddet uygulamalarını protesto ediyoruz. Bizler, Başbakan’ın bu memlekete hizmet için ömrünü vermiş TEKEL işçilerine ilişkin ‘yatarak para kazanıyorlar’ söylemini protesto ediyoruz. Bizler Başbakan’ın, devletin işçilerine karşı duyması gereken sorumluluğu bir şirket mantığı çerçevesinde tanımlamasını ve tüm bunların yansıması olarak 15 Aralık 2009 tarihinden bu yana Ankara’da ekmek parası için mücadele veren TEKEL işçilerinin taleplerine duyarsız kalınmasını protesto ediyoruz. Bizler, kamuoyunda ‘kiralık işçilik’ olarak bilinen ve özel istihdam bürolarına işçileri kiralama yetkisi veren düzenlemenin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yeniden görüşülmek üzere TBMM’ne göndermesine rağmen gündemde tutulmasını protesto ediyoruz. Bizler, asgari ücretin insan onuruna yakışır bir düzeyde belirlenmesini istiyor, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın gerek sendikalara yönelik asılsız suçlamalarını, gerekse Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısındaki işçi temsilcilerini umursamaz ve küçümser yaklaşımını kınıyoruz.”

Oktay, TEKEL işçilerinin haklı taleplerine destek vermek amacıyla her Cuma Türkiye’de tüm Türk-İş İl Temsilcilerinin basın açıklaması yapacağını da sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı