Türkiye’ye örnek olacak

Denizli-Çardak Havaalanı arasında Devlet Hava Meydanları İşletme Müdürlüğü’nden onaylı olarak yolcu taşımacılığı yapan Pamukkale Havaalanı Taksi Kooperatifi’nin modern ofisi, Çardak Havaalanı’nda açıldı.
/ DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2009 Salı, 17:20
Denizli-Çardak Havaalanı arasında, Devlet Hava Meydanları İşletme Müdürlüğü’nden onaylı olarak yolcu taşımacılığını, Pamukkale Havaalanı Taksi Kooperatifi yapıyor. Kooperatifin, Çardak Havaalanı’nda gelen ve giden yolcu bölümünde oluşturulan ofisi, açıldı. Pamukkale Havaalanı Taksi Kooperatifi Başkanı Sinan Kaçanoğlu önderliğinde 40 bin lira harcanarak 3 ayda tamamlanan ofis içinde; 30 kişilik bekleme salonu, taksi şoförleri için dinlenme salonu, mutfak, tuvalet ve park alanları bulunuyor. 300 metre kare alan içerisinde 100 metre kapalı alana kurulan ofisin etrafında da çeşitli cinslerden 100 fidan ve binlerce çiçek fidanıyla, peyjaz çalışması yapıldı. Ofis etrafı tamamen dekoratif demirlerle çevrilip, 30 bin kilit taşı döşendi, oturma alanları oluşturuldu. Denizli’ye yerli ve yabancı binlerce konuğun geldiğini, onlara kusursuz hizmet vermek için 1991 yılından bu yana çalıştıklarını anlatan Kooperatif Başkanı Sinan Kaçanoğlu, “Taksi durağımızda bulunan 15 takside görevli 25 personel, yaz kış tek tip kıyafet giyiyor. Taksilerimiz hepsi son model ve klimalı. 24 saat boyunca taksi durağında görevli personelin yaka kartı takma zorunluluğu var. Durağımıza kayıtlı yaklaşık 5 bin yolcumuz bulunuyor. Bu yolcularımızla randevu usulüyle çalışıyoruz” dedi.
< ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Örnek olmak için kurduk
Çardak Havaalanı’na gelen ve giden yolcuların taksi bekleyecek kapalı bir alanlarının bulunmadığını, Türkiye’deki birçok havaalanına örnek olmak için modern ve lüks bir ofis yapmaya karar verdiklerini anlatan Kooperatif Başkanı Kaçanoğlu, “Türkiye’deki birçok havaalanında taksi şoförlerinin oturup dinlenmesi için bölümler var ama bizimki gibi modern ve gösterişli bir ofis yok. Kentimizi her yönüyle en iyi şekilde tanıtmak için harekete geçtik. Çardak ve Denizli arasındaki yaklaşık 45 dakikalık yolculuğun, insanların hayatındaki en rahat yolculuk olmasını hedefledik. Ülkemizin hiçbir yerinde bizim taksi durağımızdaki gibi tek tip elbise ve isim kartı zorunluluğu bulunmuyor. Bu özelliklerimizle biz ülkemizde de ilklere imza atıyoruz. Tekstili, sanayisi ve mermeri ile ünlü Denizlimizin tanıtımını taksici esnafları olarak en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz” dedi.
Görkemli açılış
Açılış törenine; Vali Yavuz Erkmen, AKP Denizli Milletvekili Mithat Ekici, Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, Çardak Kaymakamı Zekai Erdem, Çardak Belediye Başkanı Mustafa Kocazeybek, Çardak Hava Meydan Müdürü Soner Tuğral, vatandaşlar ve davetliler katıldı. Taksi ofisinin açılışına katılan Denizli Valisi Yavuz Erkmen’de, “Çardak Havaalanımızda çok güzel bir ofis hazırlanmış. Ben gittiğim birçok havaalanında böylesi bir yer görmedim. Denizlimizin göz bebeği havaalanımızda da gelen ve giden yolculara kusursuz hizmet verecek bir ofisimiz oldu. Kooperatif başkanımız çok çalışmış. Gerçekten tüm ülkeye örnek olacak bir ofis kurmuş. Kazasız belasız seferler diliyoruz” dedi. Açılışa katılan AKP Denizli Milletvekili Mithat Ekici de tüm taksi şoförlerinin tek tip elbise giydiğine Çardak’ta şahit olduğunu ve bundan mutluluk duyduğunu söyledi.