REKLAMI GEÇ

Uğur Mumcu ölümünün 26. yılında törenle anıldı

Uğur Mumcu ölümünün 26. yılında törenle anıldı

Uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 26. yılında Denizli Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen törenle anıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Ocak 2019 Perşembe, 14:48

24 Ocak 1993 tarihinde evinin önünde uğradığı bombalı saldırıda hayatını kaybeden Gazeteci-Yazar uğur Mumcu, aramızdan ayrılışının 26. yıldönümünde Denizli Demokrasi Platformu’nun organize ettiği törenle anıldı.

Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen anma törenine, CHP Denizli Milletvekilleri Kazım Arslan ve Teoman Sancar, Denizli Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü, Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, siyasi parti ve STK’ların temsilcileri katıldı.

Anma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.

Törende konuşan Demokrasi Platformu Sözcüsü Müjdat İlhan, 24 Ocak 1993’te öldürülen Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu ile 31 Ocak 1990’da öldürülen Prof. Dr. Muammer Aksoy’un ölüm yıldönümü tarihleri arasındaki Ocak ayının son haftasının her yıl ‘Adalet ve Demokrasi Haftası’ olarak kabul edildiğini belirtti.

İlhan, “Adalet ve Demokrasi Haftası’nda başta Muammer Aksoy, Uğur Mumcu olmak üzere Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Necip Hablemitoğlu, Gaffar Okan gibi güzel ülkemizin vatansever evlatlarının; hain pusularda, terör tuzaklarında kaybettiği nice değerlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz, onları minnetle anıyoruz. Demokrasi şehitlerimiz, canları pahasına aydınlanma neferleri olarak yaşadıkları topraklara sahip çıkmış, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk ulusu için demokrasiyi savunmuş, ulusumuzun tam bağımsızlığını korumaya çalışmış, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri ışığında lâik, demokratik bir Türkiye’nin yılmaz savunucuları olmuştur. Bugün, o hain pusularda yitirdiğimiz, yüreği vatan sevgisiyle çarpan şehitlerimizin katledilmelerinin arkasında, tam aydınlatılmayan, ortaya çıkarılamayan, devletin çeşitli kademelerinde odaklanmış, tetikçileri kimi zaman bilinen, zaman zaman delilleri karartan güçler, sorumluluklar ya da sorumsuzluklar bulunmaktadır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı