REKLAMI GEÇ

Ülkü Ocakları, orman yangınları ekibi kurdu

Ülkü Ocakları, orman yangınları ekibi kurdu

Son dönemlerde artan orman yangınları Ülkü Ocakları Denizli Şubesi’ni harekete geçirdi.

/ DENİZLİHABER / 6 Temmuz 2009 Pazartesi, 18:40

Denizli Ülkü Ocakları’nin 18-30 yaş arasındaki 2 bin üyesi, gönüllü yangın söndürme ekibi oluşturdu. Ocak binasında basın toplantısı düzenleyen Ülkü Ocakları Denizli Şube Başkanı Hakan Cengiz, ilçelerdeki üyeleri de dahil olmak üzere, 2 bin kişiden yangın söndürme ekipleri oluşturduklarını belirterek, “Oluşturduğumuz ekiplerin başına bir sorumlu görevlendirdik. Her hangi bir yangın olduğunda, mesaj sistemiyle yangın bölgesine ulaşacağız. Bu konuda Orman Bölge Müdürlüğümüz ile de irtibata geçerek, oluşturduğumuz ekiplerin eğitilmesi, yangın sırasında gerekli araç gereç temini konusunda yardım isteyeceğiz. Hepinizin bildiği gibi Denizli ilimiz orman yangını sıralamasında Türkiye’de 8’incisi, Bu yangınların yüzde 90’ı da insan kaynaklı” dedi.
Türkiye’nin varlığı olan ormanların yok olmasına seyirci kalamayacaklarını dile getiren Cengiz, “Özellikle son 20 yıldır küresel ısınma, iklim değişikliği ve diğer çevresel tehditler, insanlığın geleceğini ve mirasını tartışılır hale getirdi. Tabii hayatı tehdit eden bir takım insan kaynaklı hadiseler, dünyamızı daha da yaşanmaz kılmakta, sonraki nesillere daha kötü bir dünyayı bırakmamıza sebebiyet vermektedir. Bugün yaklaşık 21 milyon hektarlık orman alanı olan ülkemizde resmi rakamlara bakıldığında son 10 yılda 21 bin 189 adet yangın gerçekleşmiştir. Bu hadiselerin neticesinde toplam 111 bin 579 hektar orman alanı tahrip olmuştur. Bilindiği üzere ormanlar, dünyanın ve insanlığın akciğerleridir. Orman alanlarının azalması veya yapısının değiştirilmesi halinde doğal denge bozulacak; bu da tüm insanlığı daha kötü bir duruma sürükleyecektir. Ormanlar bu halleriyle insanlığın var olması için kurulan düzenin hayati parçalarından biridir. Hiç kuşkusuz ormanlar milli ve ekonomik yönden de önem arz etmektedir” diye konuştu.
Orman varlığımızın ülkemizin milli zenginliği olduğunu belirten Cengiz, “Ormanların yok olması demek, o ülkede su kaynaklarının azalması, ormana dayalı üretim faaliyetlerinin ağır darbe alması demektir. Orman ve onun oluşturduğu yaşama alanında var olan canlıların yok olmasıdır. Ormanlarının yok oluşu demek, o ülkede erozyonun artması, ekilebilir arazilerde toprak kalitesinin düşerek, yıllık tarımsal üretimin azalması demektir. Türkiye’nin orman varlığı ülkemizin milli zenginliğidir. Türk gençliği namına Ülkü Ocakları; en tabii hakkımız olan yarınlara daha güzel ve çevre hassasiyeti gelişmiş bir ülke bırakmak meselesinin her koşulda takipçisidir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı