REKLAMI GEÇ

Ülkücüler İran’ı protesto etti

Ülkücüler İran’ı protesto etti

Ülkü Ocakları Denizli Şubesi üyeleri, Güney Azerbaycan’da Türklere yapılan uygulamalar nedeniyle İran’ı protesto etti.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 14 Kasım 2015 Cumartesi, 15:56

 

Gazi Bulvarı’ndaki Atatürk Parkı önünde toplanan Ülkü Ocakları Denizli Şubesi üyeleri, Güney Azerbaycan halkına yönelik tutumundan dolayı İran’ı protesto etti. “Yaşasın tam bağımsız Güney Azerbaycan” sloganları atan grup adına açıklamayı, Ülkü Ocakları Denizli Şubesi Basın Sorumlusu Kürşat Aykol yaptı.

Açıklamasına Güneydoğu’da şehit edilen güvenlik görevlilerine Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileyerek başlayan Aykol, Türk milletinin kimseyi hakir görmediği gibi, kendisine yapılan alçakça saldırıları da hiçbir zaman sineye çekmediğini belirtti.

Güney Azerbaycan’da yaşananlara da değinen Aykol, “İran, Türkleri açıkça aşağılamıştır. Yapılan yayınlarda Türk milleti, kirli ve bulundukları alanda bütün kötü kokuların kaynağı gibi gösterilmeye çalışılmıştır. Gözünü hırs bürüyen ve adi işlerin merkezi olan bu yapının, milletimize ve medeniyetimize hakareti ise bardağı taşıran son nokta olmuştur” dedi.

Güney Azerbaycan Türklerinin yanında olduklarını dile getiren Aykol, “Yıllardan bu yana ağır zulumlere ve inkar politikalarına maruz kalan İran Türklerinin öz kardeşleri olan Türkiye Cumhuriyeti ve idarecilerine de buradan çağrıda bulunmak istiyoruz: Hem gönül coğrafyamızdan hem de soydaşlıktan gelen kardeşliğimiz hasebiyle bu zor gününde İran Türklerine gerekli diplomatik, bürokratik ve siyasi destek acilen gerçekleştirilmelidir. Baskı ve zulmün boyutlarından, insan hakları ihlallerinden ulusal ve uluslararası medya kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve NATO ve BM ilgili kuruluşlar haberdar edilerek acilen göreve çağrılmalı ve bu faaliyetlere öncülük edilmelidir” diye konuştu.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı